TikTok-sensatie Khaby Lame gaat zijn eerste film regisseren

Khaby Lame, die de meest gevolgde TikTokker ter wereld is, gaat binnenkort zijn regiedebuut maken. De 23-jarige Italiaan die geboren is in Senegal zal een kortfilm regisseren die te zien zal zijn op het Taormina Film Festival, dat doorgaat eind juni en begin juli in de gelijknamige Italië stad.

Khaby Lame zal de overstap maken van het kleinste scherm naar het grootste scherm. Lame zal zijn eerste kortfilm maken die voorgesteld zal worden tijdens het Taormina Film Festival in Italië.

Khaby Lame

Khaby Lame werd geboren in Senegal, maar verhuisde al toen hij één jaar oud was naar Italië. Khaby werkte tot 2020 in een fabriek in de buurt van Turijn, maar toen hij werd ontslagen, begon hij zich te storten op het maken van TikToks. En dat wierp al snel z’n vruchten af.

Hij maakte video’s waarin hij reageerde op ‘life hacks’, die eigenlijk de handelingen ingewikkelder maakten. En die video’s werden een gigantisch succes. Verschillende van zijn video’s gingen viraal, waardoor Lame al snel heel wat trouwe fans kreeg. Zo werd hij op 22 juni 2022 de meest gevolgde TikTokker ter wereld. Op dit moment heeft hij maar liefst 158,2 miljoen volgers op de app.

Daar bleef het niet bij voor Khaby Lame. Zo tekende hij een contract bij Hugo Boss en is hij sinds eerder dit jaar te zien als jurylid in Italia’s Got Talent. En binnenkort zal hij verhuizen naar een nog groter scherm.

Regiedebuut

Khaby Lame zal een kortfilm regisseren die zal getoond worden op het Taormina Film Festival in Italië. Over de inhoud van de film is voorlopig nog niets geweten. Het was actrice Bella Thorne die, als curator van de ‘influential shorts’ gala-avond, Khaby Lame wist te strikken. “Ik ben zo blij dat we de extreem creatieve en vooruitstrevende Khaby Lame hebben kunnen strikken voor de bijzondere avond die ik probeer samen te stellen.”

“We zijn blij dat we Khaby naar Taormina kunnen brengen voor het festival. We nemen ons steeds voor om een jonger en frisser publiek te bereiken. Khaby zal ons helpen om een divers, jong, internationaal en Italiaans publiek aan te trekken voor ons historische filmfestival”, klinkt het bij Barrett Wissman, een van de organisatoren van het filmfestival.

Meer
Lees meer...