Meest gevolgde TikTokker ter wereld: wie is Khaby Lame?

Khabane ‘Khaby’ Lame (22) is met 142,4 miljoen volgers de meest gevolgde TikTokker ter wereld. Hiermee heeft hij TikTok-ster Charli D’Amelio van de troon gestoten. De Senegalese-Italiaanse TikTokker was tot twee jaar geleden nog een onbekende werkloze uit Turijn. Nu is hij de meest populaire persoon op de app, en dat door enkel te zwijgen.

Khaby Lame mag zich officieel de king of TikTok noemen. Met zijn 142,4 miljoen volgers heeft hij Charli D’Amelio voorbijgestoken. D’Amelio, een 18-jarig meisje uit de VS, stond met haar 142,2 miljoen volgers jarenlang op nummer 1 in de ranking. Tot Khaby Lame op het toneel verscheen. De 22-jarige TikTokker uit Turijn werd razend populair door zijn video’s waarin hij life hacks en andere TikTok-video’s belachelijk maakt.

Verveling

Khaby maakte zijn TikTok profiel aan in maart 2020. Door de coronapandemie verloor hij zijn job in een fabriek in Turijn. Uit verveling besloot Khaby dan maar TikTok-video’s te maken om anderen op te vrolijken. De successen die hij op zo’n korte termijn boekte zijn enorm bijzonder. Zo is zijn volgersaantal in twee jaar tijd exponentieel gestegen, naar momenteel dus 142,4 miljoen volgers. Hierdoor mag hij zichzelf nu de meest gevolgde TikTokker ter wereld noemen.

Het geheim van Khaby’s succes ligt niet in de bekende TikTok-challenges en dansjes. Zo heeft hij zelfs nog nooit een woord gezegd in zijn video’s. Hij heeft zijn volgersaantal opgebouwd door eenvoudige filmpjes waarin hij zonder woorden life hacks in het belachelijke trekt. Toen hij zich uiteindelijk begon te richten op ook andere TikTok-video’s belachelijk te maken, verzamelde Khaby in korte tijd miljoenen volgers. Ook op Instagram doet hij het goed met 78,3 miljoen volgers.

Bekijk hier een van de meest bekeken TikToks van Khaby Lame:

Meer
Lees meer...