TikTokster Charli D’Amelio zal haar filmdebuut maken in thriller ‘Home School’

De superpopulaire TikTokster Charli D’Amelio zal binnenkort haar debuut maken op het witte doek. De socialemediaster heeft namelijk de hoofdrol te pakken in een aankomende thriller genaamd Home School. Die zal geregisseerd worden door niemand minder dan F. Javier Gutierrez. De bekroonde Spaanse filmregisseur is voornamelijk bekend voor zijn werk aan de horrorfilm Rings uit 2017.

Met de aankomende film Home School wil Charli D’Amelio haar filmcarrière lanceren. D’Amelio steeg in 2019 naar de top van de TikTok-wereld, toen de socialemedia-app eigenlijk nog in de kinderschoenen stond. Ze werd wereldberoemd dankzij de dansvideo’s die ze op het platform plaatste. Al snel werd ze de eerste TikTokker die 100 miljoen volgers bereikte.

Home School

In september vorig jaar kreeg ze ook haar eigen realityreeks, The D’Amelio Show, op het streamingplatform Hulu/Disney+. Die centreert zich rond haar en haar familie en werd recent al vernieuwd voor een tweede seizoen. Daarnaast lanceerde Charli ook haar eigen kledinglijn, Social Tourist, samen met haar zus Dixie D’Amelio. Ze ging ook al samenwerkingen aan met grote merken als Prada en Louis Vuitton. En nu zal ze dus haar debuut maken in een film.

In Home School zal Charli D’Amelio de rol van de 17-jarige Mira spelen. Zij verhuist naar een andere stad om bij haar tante te gaan wonen nadat haar moeder is overleden. Na aankomst in wat lijkt op de al te perfecte stad doet het meisje echter een vreemde ontdekking. De dood van haar moeder en haar eigen toekomst zouden namelijk via een speciale manier met elkaar verweven zijn. Home School is de eerste film van in totaal acht films die deel zullen uitmaken van een nieuwe thriller-franchise waarin de TikTokster een hoofdrol speelt.

Regie en script

Charli onthulde aan Deadline dat ze direct aangetrokken was tot het project na het lezen van het script. “Zodra ik Home School las, wist ik dat het iets voor mij was”, zei ze. “Ik voelde me verbonden met het personage, Mira, het verhaal, het script en het team. Ik wist dat als ik ooit zou meespelen in een film, het iets leuks, scherps en fris moest zijn”, voegde D’Amelio er nog aan toe. Al gaf ze ook toe dat omdat dit haar eerste acteerrol is het toch wel moeilijk zal zijn. “Hoewel de rol zeker een uitdaging zal zijn en me zal pushen om te leren acteren en Mira te worden, is het bedoeld om een leuke rit te zijn. Ik wilde er ook zeker van zijn dat ik mezelf omringde met een geweldig team”, zei ze nog.

F. Javier Gutiérrez is de regisseur van dienst. Hij kwam onder de aandacht van de filmindustrie als regisseur van de horrorfilm Rings, het derde deel in de The Ring-franchise. Daarnaast vielen ook zijn kortfilm Brasil en de thriller Before the Fall in de smaak en in de prijzen. Het scenario werd geschreven door Casey Giltner, die ook het script schreef voor First Day of Christmas.

De productie van Home School start deze zomer in juli. Een officiële releasedatum is er nog niet.

Meer
Lees meer...