NBC zou aan nieuw seizoen ‘Suits’ werken

Het gaat hard voor de serie Suits. De laatste aflevering van de reeks dateert ondertussen al van 2019, maar toch is Suits nu opnieuw aan een succesvolle run bezig. Dat komt vooral omdat de serie nu overal ter wereld op Netflix te bekijken is. Fans hoopten alvast dat het nieuwe succes ervoor zou zorgen dat de makers aan een vervolg zouden beginnen. En hoewel dat nieuws in eerste instantie werd teruggekaatst, lijkt er nu toch schot in de zaak te komen.

Het grote succes van Netflix deze zomer was niet het nieuwe seizoen van Heartstopper of The Witcher, maar wel Suits. De reeks stond de hele zomer bovenaan in de top 10 en werd uiteindelijk zelfs de best bekeken Engelstalige serie op Netflix ooit. Dat is best opvallend, want de laatste aflevering van de reeks verscheen al in 2019.

Daar zou binnenkort wel verandering in komen, want NBCUniversal zou aan een nieuw seizoen bezig zijn. Dat seizoen zou wel over een volledig nieuwe groep advocaten gaan.

Suits

Tussen 2011 en 2019 zijn er in totaal 134 afleveringen gemaakt van Suits. De reeks volgt topadvocaat Harvey Specter (Gabriel Macht) en zijn hyperintelligente assistent Mike Ross (Patrick J. Adams). Het programma was, zeker in de beginjaren, een enorm succes.

Het zorgde ook voor de doorbraak van actrice Meghan Markle, die later met de Britse prins Harry zou trouwen. Zij speelde zeven seizoenen lang de rol van Rachel Zane.

Nieuwe afleveringen

Na het succes op Netflix begonnen fans van de reeks luidop te dromen van een vervolg. In eerste instantie ontkende maker Aaron Korsh die roddels via X, maar ondertussen lijkt er toch een zaadje te zijn geplant.

Volgens de twee betrouwbare entertainmentsites Deadline en Variety is NBCUniversal namelijk bezig aan een soort opvolger voor de reeks. Het gaat daarbij niet om een reboot met de bekende personages. De reeks zou namelijk nieuwe personages gaan volgen die wel in dezelfde leefwereld als Suits zitten. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door NBC of Korsh, maar volgens de twee bronnen zijn de plannen wel concreet.

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...