‘The Witcher’-regisseur blikt terug op vertrek van hoofdrolspeler Henry Cavill

Het einde van The Witcher is nog niet voor meteen, maar toch staat de Netflixreeks voor een grote verandering in het vierde seizoen. Er is namelijk afscheid genomen van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij wordt vervangen door Liam Hemsworth, iets waarop veel kritiek kwam van de fans.

The Witcher werd zo’n 3,5 jaar geleden door Netflix gelanceerd als een van hun meest prestigieuze series ooit. Aanvankelijk kende de reeks ook heel veel bijval, maar nadien daalde de populariteit snel. Zo kreeg het tweede seizoen veel kritiek omdat het volgens de fans te veel afwijkt van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Ook dat seizoen kon echter niet volledig overtuigen.

Bovendien heerst er onder de fans sowieso al ontevredenheid. Zij zijn namelijk niet te spreken over het vertrek van acteur Henry Cavill als Geralt of Rivia. Die was voor het laatste te zien in het slot van het derde seizoen en wordt in de toekomst vervangen door Liam Hemsworth.

“Henry Cavill doet alles zelf”

“Henry (Cavill, red.) heeft drie seizoenen gemaakt en dit zijn veeleisende shows om te maken. Hij doet elke stunt zelf. Als je een close-up maakt van een hand die een zwaard vastpakt toont, moet het zijn hand zijn. Normaal gesproken breng je een dubbelganger mee en kan Henry Cavill weggaan om een andere scène te filmen. Hij doet dat echter niet. De resultaten daarvan zijn buitengewoon. Je werkt in de eerste plaats met een ongelooflijke atleet, die uren ervoor traint en uren erna en die veel geeft om het werk dat hij doet”, legt Marc Jobst uit aan ScreenRant. Jobst was de regisseur van de twee laatste afleveringen van het eerste seizoen van The Witcher.

“Die focus die hij heeft, dat verlangen om het goed te doen, is een geschenk om mee te werken. Maar het is heel uitputtend voor een hoofdrolspeler. Na drie seizoenen heb ik dus het idee van ‘Oké, hij heeft de serie uit de grond gestampt. Als hij het gevoel heeft dat hij klaar is, vertrouw ik hem'”, besluit Jobst.

Meer
Lees meer...