‘The Witcher’-producer over toekomst zonder Henry Cavill: “Er is meer dan één wereld in dit verhaal”

Vorige week, op 27 juli, was het zover. Dan verschenen de allerlaatste afleveringen van The Witcher met acteur Henry Cavill op Netflix. De reeks keert nog terug voor een nieuw seizoen, maar daarin zal acteur Liam Hemsworth de rol van Geralt van Revia overnemen. En dat zal niet zonder uitleg gebeuren, dat vertelt producer Tomek Bagiński in een interview.

Hoewel The Witcher bij zijn eerste seizoen een van de meest prestigieuze reeksen van Netflix werd genoemd, is de populariteit ondertussen al een beetje gaan liggen. Het tweede seizoen kon namelijk al minder overtuigen en ook het derde lijkt nog geen hoogvlieger te zijn.

Toch was dat derde seizoen, dat sinds vorige week online staat, het laatste van publieksfavoriet Henry Cavill. Hij zal volgend seizoen vervangen worden, al zal dat niet zomaar gebeuren en zal daarbij rekening gehouden worden met de fantasywereld waarin de reeks zich afspeelt.

The Witcher

In het nieuwe seizoen van The Witcher zien we hoe Geralt van Rivia en Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra, moeten proberen om Ciri, gespeeld door Freya Allan, te beschermen tegen iedereen die haar te pakken wil krijgen. Ondertussen probeert Yennefer Ciri te helpen om haar krachten te beheersen.

Aan het einde zagen de kijkers hoe Geralt zijn zwaarden neerlegde om met zijn paard het beeld uit te lopen en opnieuw op zoek te gaan naar Ciri.

Seizoen 4

Daar zal het volgende seizoen op verdergaan, al zullen de kijkers dan acteur Liam Hemsworth in de rol van Geralt zien. Daar ontstond na de bekendmaking heel wat commotie over, maar toch verzekert producer Tomek Bagiński nu dat ze lang hebben nagedacht over de grote verandering.

“Fans die de boeken kennen, die weten dat dit niet zomaar een fantasyverhaal is”, vertelt Bagiński in een interview met Radio Times. “Het is niet gewoon één wereld, het is niet gewoon één verhaal. De wereld is groot en heel complex … dat is alles wat ik erover kan zeggen. Liam zal een andere Geralt neerzetten en ik kan niet wachten om het resultaat te zien.”

Meer
Lees meer...