Netflix lacht met zichzelf in nieuwe reclamecampagne ‘The Witcher’

Het derde seizoen van The Witcher is sinds vorige week te zien op Netflix. Daarin zien de fans voor de laatste keer acteur Henry Cavill als Geralt. Vanaf volgend seizoen is die eer namelijk weggelegd voor Liam Hemsworth. Maar dat het dit seizoen dus nog Cavill is, dat is iets wat Netflix maar al te graag duidelijk wil maken in een nieuwe reclamestunt.

Hoewel The Witcher bij zijn eerste seizoen een van de meest prestigieuze reeksen van Netflix werd genoemd, is de populariteit ondertussen al een beetje gaan liggen. Het tweede seizoen kon namelijk al minder overtuigen en ook het derde lijkt nog geen hoogvlieger te zijn.

Enkele maanden geleden maakte Netflix daarbij ook nog bekend dat er bij het vierde seizoen een grote verandering zit aan te komen. Zo heeft Henry Cavill afscheid genomen van de rol van Geralt en zal die worden overgenomen vanaf het vierde seizoen. Daar is ondertussen ook heel wat kritiek opgekomen, maar dat laat Netflix niet aan zijn hart komen. De streamingdienst drijft nu zelfs de spot met zichzelf in een nieuwe campagne rond het derde seizoen van de reeks.

The Witcher

Het eerste deel van het derde seizoen van The Witcher verscheen vorige week, 29 juni. Op 27 juli verschijnt het tweede deel. Daarna volgt ook nog een vierde seizoen én zelfs een vijfde. Maar daarin zal Cavill dus niet meer te zien zijn. Hij nam enkele maanden geleden afscheid van de rol en gaf de fakkel door aan Liam Hemsworth (The Hunger Games, The Last Song).

Dat niet alle fans even blij waren met het nieuws, is een understatement. En in plaats van dat gegeven te negeren, besloot Netflix nu om die reacties te omarmen en er een reclamecampagne rond te bouwen.

Mét Henry Cavill

Nu het eerste deel van het derde seizoen dus online staat en het tweede deel binnenkort volgt, zijn er natuurlijk ook campagnes rond de reeks. En de meest recente is misschien ook wel meteen de beste. Op verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk heeft Netflix namelijk een opvallende tekst geprojecteerd. “Ja, hij is nog steeds Geralt in seizoen 3”, staat er te lezen. Daarbij zijn ook het logo en de titel van de reeks te zien.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...