‘The Witcher’ vernieuwd voor vijfde seizoen

Exact één maand voor de release van het eerste deel van seizoen 3 van The Witcher is bekend geraakt dat de reeks zeker een vijfde seizoen krijgt. Daarmee lijkt Netflix duidelijk niet van plan om de recent veel bekritiseerde reeks snel stop te zetten.

In december 2019 kwam het eerste seizoen van The Witcher uit. De reeks werd toen aangekondigd als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. Hoewel The Witcher meteen veel fans voor zich wist te winnen, kon de serie nooit die extreem hoge verwachtingen inlossen.

Kritiek

Vooral de laatste tijd krijgt The Witcher steeds meer kritiek. Het tweede seizoen, dat in december 2021 op Netflix verscheen, wijkt volgens de fans namelijk te veel af van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Dat zou opnieuw dichter staan bij het bronmateriaal.

Dat derde seizoen zal wel het laatste zijn met Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij gaf namelijk aan te stoppen met de rol en wordt vanaf seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Die ontwikkeling kreeg al meermaals kritiek van de fans van de franchise.

Vijfde seizoen

Sophie Holland, casting director van The Witcher, sprak in een interview met Deadline over dat vierde seizoen. “We staan op het punt om te beginnen met de opnames voor seizoen 4 met Liam Hemsworth. Daarna zal er een kort gat zijn en dan gaan we meteen naar seizoen 5”, zei ze daarmee. Het is daarmee de eerste keer dat iemand die bij de reeks betrokken is officieel bevestigt dat The Witcher een vijfde seizoen zal krijgen.

Deel 1 van The Witcher seizoen 3 verschijnt op 29 juni op Netflix, deel 2 op 27 juli.

Meer
Lees meer...