‘The Witcher: Season 3’: Eerste deel staat nu op Netflix

Goed nieuws voor de fans van The Witcher. Je kan nu op Netflix namelijk eindelijk kijken naar het langverwachte derde deel van deze prestigieuze reeks. Het gaat om de eerste vijf afleveringen van seizoen 3 gelost, de rest van dat seizoen volgt binnen een maand.

In december 2019 kwam het eerste seizoen van The Witcher uit. De reeks werd toen aangekondigd als het antwoord van Netflix op Game of Thrones. Hoewel The Witcher meteen veel fans voor zich wist te winnen, kon de serie nooit die extreem hoge verwachtingen inlossen.

Henry Cavill

Vooral de laatste tijd krijgt The Witcher steeds meer kritiek. Het tweede seizoen, dat in december 2021 op Netflix verscheen, wijkt volgens de fans namelijk te veel af van de originele boeken van Andrzej Sapkowski. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich beloofde eind vorig jaar dat dat in seizoen 3 niet meer het geval zal zijn. Dat zou opnieuw dichter staan bij het bronmateriaal.

Na anderhalf jaar wachten, kan je nu eindelijk op Netflix kijken naar het eerste deel van dat derde seizoen. Deel 2 volgt op 27 juli. Het derde seizoen van The Witcher betekent meteen ook het afscheid van Henry Cavill als Geralt of Rivia. Hij gaf namelijk aan te stoppen met de rol en wordt vanaf seizoen 4 vervangen door Liam Hemsworth. Die ontwikkeling kreeg al meermaals kritiek van de fans van de franchise.

Geralt, Ciri en Yennefer

In het nieuwe seizoen van The Witcher zien we hoe Geralt van Rivia en Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra, moeten proberen om Ciri, gespeeld door Freya Allan, te beschermen tegen iedereen die haar te pakken wil krijgen. Ondertussen probeert Yennefer Ciri te helpen om haar krachten te beheersen.

(Her)bekijk de trailer van deel 1 van The Witcher: Season 3:

Check hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...