Left Right
scrollTop top

‘Star Wars: The Last Jedi’ haalt tijdens openingsweekend de op één na grootste box office ooit binnen


‘Star Wars: The Last Jedi’ haalt tijdens openingsweekend de op één na grootste box office ooit binnen

De nieuwste ‘Star Wars’-film is sinds deze week overal in de zalen. De film heeft tijdens het openingsweekend 220 miljoen dollar binnengehaald, waarmee het er het op één na beste openingsweekend aller tijden op heeft zitten. De film moet dus maar één film voor zich laten, maar daar zullen de makers niet rouwig om zijn. 

Star Wars: The Last Jedi is nog maar net in de zalen maar kan zich al met enige zekerheid de film met de grootste box office in het openingsweekend van 2017 noemen. Maar da’s niet alles, want de film haalt ook de op één na grootste box office aller tijden binnen. Hij laat maar één film voor zich, de vorige film uit dezelfde Star Wars-trilogie: The Force Awakens.

Zo’n 220 miljoen dollar

220 miljoen dollar (meer dan 187 miljoen euro), dat is de geschatte omzet die The Last Jedi in z’n openingsweekend wist binnen te rijven. Goed voor de tweede grootste box office aller tijden. De enige film die meer geld binnenhaalde tijdens z’n openingsweekend was de zevende film in de Star Wars-reeks: The Force Awakens. Die tijdens het openingsweekend maar liefst 247,9 miljoen dollar (211 miljoen euro) opbracht.

Laat het dus duidelijk zijn, Star Wars is nog steeds razend populair. Vooral met de nieuwe trilogie en de tv-reeks die net aangekondigd zijn, zijn de verhalen uit de galaxy far far away duidelijk nog lang niet uitverteld.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810