Stephen Amell krijgt hoofdrol in spin-off ‘Suits L.A.’

De langverwacht spin-off van succesreeks Suits heeft zijn hoofdrolspeler te pakken. Stephen Amell, bekend van Arrow, zal in Suits L.A. te zien als de charismatische aanklager Ted Black.

Nog lang speculeren gaf NBCUniversal begin deze maand eindelijk groen licht voor het maken van een spin-off op Suits. De pilotaflevering van die reeks, die zich in Los Angeles zal afspelen, zal vanaf maart in het Canadese Vancouver gefilmd worden.

Suits: L.A. gaat over Ted Black, een voormalige federale aanklager uit New York die zijn carrière opnieuw lanceert in Los Angeles. Daar vertegenwoordigt hij heel wat machtige cliënten. “Zijn bedrijf bevindt zich op een crisispunt en om te overleven moet hij een rol omarmen die hij zijn hele carrière heeft geminacht. Ted wordt omringd door een geweldige groep personages die hun loyaliteit aan zowel Ted als elkaar op de proef stellen. Ondertussen proberen ze zo goed mogelijk hun persoonlijke en professionele leven te combineren. Terwijl dit alles gebeurt, komen we steeds meer te weten over het verleden van Ted Black en waarom hij alles in New York heeft moeten achterlaten”, klinkt de officiële beschrijving.

Stephen Amell

Die rol van Ted Black zal dus gespeeld worden door de 42-jarige Canadees Stephen Amell. Die is vooral bekend als Oliver Queen aka Green Arrow in Arrow, dat liep van 2012 tot 2020. Die superheld had ook cameo’s in The Flash, DC’s Legends of Tomorrow, Supergirl en Batgirl. Recent maakte Amell indruk als Jack Spade in het worsteldrama Heels, dat overladen wordt met goede reviews en al twee seizoenen kende.

Het is nog niet bekend wie verder deel zal uitmaken van de cast van Suits L.A.. De reeks wordt gemaakt door de oorspronkelijke showrunner Aaron Korsch, terwijl Victoria Mahoney de eerste aflevering zal regisseren.

Meer
Lees meer...