‘Arrow’-acteur Stephen Amell is eerste gast op volgende editie FACTS in Gent

Goed nieuws voor de fans van de Arrowverse, want acteur Stephen Amell komt in oktober naar ons land. Hij is de eerste aangekondigde gast van de herfsteditie van FACTS in Gent. Op sociale media regent het alvast aan positieve en nieuwsgierige reacties. FACTS vindt plaats op 21 en 22 oktober in de Flanders Expo in Gent.

De conventie FACTS viert dit jaar zijn dertigste verjaardag. In april vond de lente-editie van het evenement al plaats. Daar waren onder andere acteurs Tyler Hoechlin en Alexander Ludwig te gast.

In oktober volgt ook nog een herfsteditie en daarvoor heeft de organisatie alvast één naam bekend gemaakt: Stephen Amell. Amell is vooral bekend door zijn rol in Arrow. De komende maanden zal FACTS nog meer namen aan de gastenlijst toevoegen.

Stephen Amell

De 42-jarige acteur Stephen Amell begon zijn carrière in 2004 met een kleine rol in de serie Queer As Folk. Maar toch was het voor de Canadees tot 2012 wachten op een echte grote rol. Dan deed hij zijn intrede als Oliver Queen in de serie Arrow. Uiteindelijk was hij binnen het Arrowverse ook nog in andere projecten te zien zoals Supergirl, Legends of Tomorrow en The Flash. In 2020 nam hij na acht jaar afscheid van zijn rol als Oliver.

Naast zijn permanente rol in dat universum, was Amell ook kort te zien in verschillende populaire series. Zo speelde hij twee afleveringen lang de rol van Kyle in New Girl en was hij te zien in politiereeksen als CSI: Miami en Private Practice. Een andere opvallende rol was die in de televisiefilm Justice for Natalee Holloway over de verdwijning van Holloway in 2005. Daarin speelde hij de rol van Joran van der Sloot, de grootste verdachte in de waargebeurde moordzaak.

FACTS vindt op 21 en 22 oktober 2023 plaats in de Flanders Expo in Gent. Tickets en info kan je vinden via de site.

Meer
Lees meer...