Facts wordt meer en meer een gezinsevenement en dat juichen we alleen maar toe

Veel mensen die vroeger als kind trouw naar onder meer Pokémon en Star War keken, hebben vandaag een gezin en dat is ook Facts niet ontgaan. De conventie voor de liefhebbers van fictie pakte afgelopen weekend uit met allerhande activiteiten voor de allerjongste fans.

Facts blies het voorbije weekend 30 kaarsjes uit. Ruim 32.000 fictiefans trokken naar Gent om die verjaardag te vieren. Dat heeft ervoor gezorgd dat Facts een mijlpaal heeft bereikt: 700.000 bezoekers in totaal. De organisatie verraste daarom de 700.000ste bezoeker op zondag 2 april met popcultuur-goodies en -merchandise.

Een event voor jong en oud

De trouwe bezoekers van de conventie zijn samen met een Facts een jaartje ouder geworden en veel van hen hebben intussen een gezin. Ze laten hun telgen dan ook maar al te graag meegenieten van de Vlaamse hoogmis voor fictiefans. Cosplayers kregen met de regelmaat van de klok de kans om hun outfits te showen op een rode loper. Daarbij sprongen de jonge Spider-Mans en prinsessen meteen in het oog.

Iets wat onze redactie is bijgebleven: een creatieve vader, die zelf verkleed was als Joel uit de intussen bekende serie The Last of Us, had zijn zoon omgetoverd tot een Clicker.

Facts is dan ook veel meer geworden dan een conventie waarop twintigers en dertigers herinneringen ophalen aan de franchises, waaronder Pokémon en Mario, die hun jeugd hebben gemaakt. De jongste generatie krijgt nu ook volop de kans om zich even onder te dompelen in een fantasiewereld. Op de conventie waren er dan ook heel wat activiteiten voor die groep. Zo waren zaterdag Marie en Samson aanwezig op het evenement en zondag konden de kinderen hun helden uit Nachtwacht ontmoeten. Voorts was er een zone die volstond met springkastelen.

Grote namen

Natuurlijk was er ook voor oudere fans voldoende om te doen. Zoals ieder jaar had de organisatie enkele grote namen uit de Amerikaanse fictiewereld uitgenodigd, waaronder Tyler Hoechlin (bekend van onder meer Teen Wolf en de Arrowverse van CW) en Daniel Gillies (bekend van onder meer The Vampire Diaries en The Originals). Voorts konden de bezoekers zich onder meer onderdompelen in nostalgie door onder meer klassieke games te spelen op de populairste consoles van vroeger. Racefanaten of fans van kartgames, zoals Mario Kart, konden dan weer deelnemen aan een indoorrace met elektrische karts.

Zoals je merkt, is Facts een evenement geworden waarop alle generaties met open armen worden ontvangen. En dat is iets wat we alleen maar kunnen toejuichen!

Meer
Lees meer...