VRT en Streamz lanceren ‘Missie Medaille’ naar aanloop Olympische Spelen

Het is bijna zover! Op 26 juli starten de Olympische Spelen in Parijs. Voor onze Belgische atleten is dat het moment waar ze maanden of zelfs jaren naartoe hebben gewerkt. In de nieuwe docureeks Missie Medaille krijgen we te zien hoe die voorbereidingen in z’n werk gingen.

Nu het EK in Duitsland gedaan is en ook de Tour de France al over de helft zit, is het alweer tijd om aan het volgende deel van de sportzomer te denken. Op 26 juli gaan de Olympische Spelen namelijk van start in Parijs. Voor ons land gaan er maar liefst 165 atleten aan de slag.

Missie Medaille

In Missie Medaille volgen vijf regisseurs met een eigen unieke stijl en visie een Belgische atleet of ploeg. Elke aflevering vertelt het verhaal van één Belgische atleet of ploeg die droomt van een medaille op de Spelen waaronder Lotte Kopecky (wielrennen), Oshin Derieuw (olympisch boksen), de 3×3 Lions (3×3 basketbal), de Red Lions (hockey) en de Belgian Cats (basketbal). 

Per sport krijgen we dus een volledig andere documentaire te zien van een volledig andere regisseur. Bij wielrenster Lotte Kopecky gaat het om Ibbe Daniëls die eerder al Godvergeten maakte, terwijl bij Oshin Derieuw regisseurs Leendert Derck en Norman Baert aan het roer staan. Zij waren eerder al verantwoordelijk voor Patrick Lefevere: Godfather van de koers. Ook regisseurs Wim Bonte (Maestro Degand) en Dennis Van Esser (Masterchef) doen hun duit in het zakje.

Uiteindelijk gaat het om vijf afleveringen die nu zullen verschijnen en vijf afleveringen die later dit jaar verschijnen. In die latere afleveringen volgen we dezelfde atleten tijdens de Olympische Spelen.

Missie Medaille is vanaf 19 juli te zien op Streamz en later dit jaar op VRT 1.

Meer
Lees meer...