Olympische Spelen 2024 in Parijs: Atleten mogen opnieuw seks hebben en krijgen daarvoor 300.000 condooms

Parijs wordt deze zomer meer dan ooit de stad van de liefde. De organisatie van de Olympische Spelen zal in het olympische dorp maar liefst 300.000 condooms ter beschikking stellen van de atleten. Dat is meer dan ooit tevoren.

De website Sky News kreeg een exclusieve rondleiding in olympische dorp waar tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs zo’n 9.000 atleten zullen verblijven. Dat dorp is met een prijskaartje van 2 miljard euro het duurste ooit. Het beslaat een gebied van 70 voetbalvelden en bevindt zich aan beide kanten van de Seine in de buurt van het Stade de France in Saint-Denis.

In het atletenrestaurant is een buffet van maar liefst 350 meter met gerechten van over heel de wereld. Champagne is er wel niet, “maar dat mogen ze elders in Parijs gaan drinken”, laat de organisatie weten.

Aurelien Meunier/Getty Images)

Condooms

De organisatie van de Spelen in Parijs voorzien ook opnieuw condooms in het atletendorp. Deze traditie ontstond tijdens de editie van 1988 in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Zo waren er in 2021 tijdens de laatste Zomerspelen in Tokio meer dan 150.000 condooms. Dat was best opvallend, want door de coronamaatregelen mocht de atleten toen officieel geen seks hebben met elkaar.

Dat alles deze keer wel opnieuw is toegestaan, blijkt uit het feit dat er in Parijs maar liefst 300.000 condooms ter beschikking zullen gesteld worden. Dat komt neer op twee condooms per dag per persoon. Die mogen gelukkig ook gewoon meegenomen worden naar huis om daar bewustzijn te creëren over veilige seks en soa’s.

Meer
Lees meer...