Parijs voert strijd tegen bedwantsen in hotels op in aanloop naar Olympische Spelen

Parijs is nog steeds niet verlost van de bedwantsenplaag waar de Franse hoofdstad sinds afgelopen najaar mee te maken heeft. Om het probleem toch uit de wereld te helpen tegen de Olympische Spelen 2024 worden de inspanningen nu opgedreven.

Het zijn vooral de Parijse hotels die koste wat het kost de negatieve pers willen vermijden. Zij voeren daarom hun strijd tegen de bedwantsen op. Dat doen ze door het inzetten van honden die gespecialiseerd zijn in het vinden van bedwantsen met hun neus. Het gaat daarbij om verschillende rassen, zoals Beagles, Labradors en Duitse herders.

De Franse krant Le Parisien vernam van verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in zo’n detectiehonden dat hun aantal reserveringen in de regio Île-de-France snel toenemen. “Ze willen helemaal geen slechte reclame met foto’s van bedwantsen op TripAdvisor, dus vragen ze om een ​​aanvullend preventief bezoek. Dit maakt het mogelijk om vóór de aankomst van grote golven toeristen vroegtijdige besmettingen op te sporen”, zegt Sébastien Pizzocaro, voorzitter van de Unie van experts op het gebied van de detectie van bedwantsen door honden.

Kosten

Het controleren op bedwantsen is voor hotels geen goedkope aangelegenheid, want zij betalen gemiddeld zo’n 30 euro per kamer. Als er echt beestjes worden gevonden, wordt het echter nog veel duurder. De bewuste kamers moeten dan een superhete stoombehandeling ondergaan en zijn zo enige tijd gesloten. Kamers niet kunnen verhuren tijdens de Olympische Spelen zou een serieuze financiële kater zijn voor hotels. Bovendien zal de drukte in de stad het voor gespecialiseerde bedrijven extra moeilijk maken om efficiënt in te grijpen.

Meer
Lees meer...