Submarining, love-bombing en stashing: de drie nieuwste datingtrends die je serieus met je ogen zullen doen rollen

Submarining, love-bombing en stashing: de drie nieuwste datingtrends die je serieus met je ogen zullen doen rollen

Als je dacht dat ghosten het enige was dat je date je kon lappen, dan denk je maar beter een tweede keer: de laatste maanden zijn er maar liefst drie nieuwe datingtrends opgedoken. Jep: drie nieuwe manieren waarop je date je kan jossen. Geweldig. Maar geen nood: wij vertellen je hoe de vork in de steel zit, zodat je de submariners, love-bombers en stashers er zo tussenuit kan halen. 

Submarinen: ghosten, maar dan erger

Ghosten is niets nieuws onder de Tinderzon: mensen doen het al jaren. Dagen- of wekenlang lijkt alles van een leien dakje te lopen, tot je opeens niets meer van hem of haar hoort. Eerst denk je nog dat de gsm van je date in het toilet is gevallen of dat hij of zij geen ontvangst heeft thuis, maar na een tijdje moet je het stilaan toch aanvaarden: je date is je koudweg aan het negeren en is niet van plan je ooit nog te horen of te zien.

Maar het kan nog erger: tegenwoordig kan je blijkbaar ook gesubmarined worden. Qué? Het start allemaal als ghosten: een date met wie je dacht dat het wel iets kon worden, laat je na een tijd intens contact volledig vallen. En net wanneer je hem of haar uit je gedachten hebt gezet, staat hij of zij er weer, alsof er niets is gebeurd. Het lef! Toon dat je beter verdient en stuur de onverlaat stante pede terug naar zijn of haar onderzeeër.

Love-bombing: laat je niet vangen

Daar is hij of zij dan eindelijk: je prins(es) op het witte paard, of tenminste: dat denk je. Deze date overlaadt je vanaf date 1 met de mooiste woorden, de liefste cadeautjes en extravagantste restaurantbezoeken. Hij/zij zegt dat je de ware bent en dat hij/zij altijd bij je wil zijn, en dat vind jij natuurlijk zalig na al die ghosters en submariners.

Op een dag vertel je vol enthousiasme aan je nieuwe lover dat je iets leuks gaat doen met vrienden, en dan komt opeens de ware aard van de love-bomber boven. Hij of zij wordt kwaad of begint te pruilen, vraagt wat er mis is met zijn of haar gezelschap of verbiedt je om weg te gaan. Jep: je lieve schat is niets meer dan een claimer en een narcist. Zo snel mogelijk naar de vuilbak bombarderen, die handel.

Stashing: verstoppertje, maar dan niet leuk

Stashing is misschien wel de moeilijkste datingtrend om te herkennen: je doet namelijk alles wat je in een gewone relatie zou doen, en je date is supersympathiek. Klein detail: voor de buitenwereld bestaat jullie relatie niet. Er staan geen foto’s op sociale media, je hebt zijn/haar vrienden nog steeds niet leren kennen en jullie spreken voornamelijk thuis af. Sorry dat we ’t zo cru zeggen, maar deze date is just not that into you. Probeer het niet te persoonlijk te nemen, verberg op jouw beurt zijn of haar foto en ga iets drinken met je vrienden. Deze date verdient écht je tranen niet.

Gesponsorde artikelen