Left Right
scrollTop top

‘Suits’ wil Meghan Markle terug laten acteren. Maar kan dat wel?


‘Suits’ wil Meghan Markle terug laten acteren. Maar kan dat wel?

‘Suits’, de Amerikaanse advocatenreeks, wil graag dat Meghan Markle nog eens terugkomt naar de set. Volgens de makers is er een mogelijkheid dat Rachel Zane nog even komt piepen en de bedragen die ‘Suits’ daar voor over heeft, zijn op zijn minst exuberant te noemen.

Het was een echt sprookje: Meghan Markle, actrice bij Suits, mode-ontwerpster en lifestyleblogger, neemt ontslag om te trouwen met haar droomprins. Een echte, de meest begeerlijke vrijgezel van het moment nog wel: prins Harry, de zoon van wijlen Diana en troonopvolger prins Charles. Een sprookje, maar Markle moest er wel behoorlijk wat voor opgeven.

Zes miljoen dollar

Nu wil Suits Markle graag terug: begrijpelijk. De media-aandacht rond het huwelijk van Meghan en Harry (die trouwens niet Meghan en Harry heten) was quasi even groot als de heisa rond het huwelijk van William en Kate. Overal waar Meghan opduikt, volgt haar een leger fotografen. Beatlemania? Vergeet het, Meghan is the real deal. En nu draagt ze ook nog een royal baby.

Om de eer te hebben om Meghan opnieuw een paar minuten op de show te zien, zou naar verluidt tot zes miljoen dollar geboden zijn. En daar hoeft Markle helemaal niet veel voor te doen. “We zouden een verhaallijn kunnen bedenken over het nieuwe leven van Rachel en Mike, die een gezin stichten, waarbij Rachel met een flinke babybuik te zien is. Misschien iets over dat ze nooit durfde te dromen dat ze zo’n geweldig leven zou hebben”, klinkt het bij The Daily Mirror.

Getty

Protocol

Nu komen die geruchten uit eerder bedenkeleijke bron, The Daily Mirror is een roddelmagazine. Maar stel dat Markle het ziet zitten, mag dat dan eigenlijk wel? We bekijken even een aantal scenario’s: is er protocol voor, is het al eens gebeurd en wat als ze het doet?

Alereerst: er is geen enkele regel die zegt dat de vrouw van prins Harry niet mag werken. Er zijn genoeg precedenten, zeker voor het huwelijk. Kate Middleton was inkoper, wijlen Grace Kelly was ook actrice. Markle zelf heeft maar haar carrière opgegeven eens de twee verloofd waren. Daarnaast heeft bijvoorbeeld prins William nog enkele jaren als piloot gewerkt voor hij zich meer aan zijn royale job ging wijden.

Dit is Meghans vorige verlovingsring!

Goed doel

Dus in principe kan Meghan perfect een rolletje aannemen. Als getrouwde royal zou een extra inkomen van twee tot zes miljoen dollar wel erg hebberig overkomen. Samen met Harry krijgt zij namelijk wel een dotatie én gratis logies op kosten van de Queen. Dus is de kans zeer groot dat ze zo’n aanzienlijk bedrag aan een goed doel van haar keuze zou geven. Dat is overigens momenteel haar job: Markle steunt samen met Harry maar liefst zeven vrijwilligersorganisaties.

Markle moest trouwens ook al haar sociale media-accounts afgeven.

Maar is er dan geen voorbeeld voor Markle om te volgen? Wel, er zijn al een aantal actrices geweest die in royale kringen zijn getrouwd. De bekendste is Grace Kelly, die meteen stopte met acteren na haar huwelijk. Ook Rita Hayworth trouwde met een prins, Ali Khan, in 1949. Zij acteerde niet tijdens haar huwelijk, maar toen dat na vijf jaar eindigde, haastte ze zich opnieuw naar de make-upstoel.

Grace Kelly

Blijft de laatste vraag: wat als ze het doet? Zoals we al schreven, kan het eigenlijk wel, een retourtje naar het kleine scherm, al lijkt het niet heel waarschijnlijk. Maar Charles en Diana lieten ooit een documentaire opnemen in hun huis, dus volledig uitgesloten lijkt het niet. Dat Rachel Zane getrouwd is met Mike in Suits, zal daar wellicht ook in meespelen. Wil je nog eens de foto’s van Meghan en Harry’s huwelijk bekijken, dat kan hier!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…