Voormalig F(x)-zangeres Sulli dood teruggevonden

Fans van de K-pop scene hebben een grote schok te verwerken. De Koreaanse superster Sulli werd vandaag dood teruggevonden. De voormalige F(x)-ster overleed op 25-jarige leeftijd. Dat meldt de politie aan het Koreaanse persbureau Yonhap.

De fans van de Koreaanse Sulli moeten vandaag twee keer slikken. De superster die eigenlijk Choi Jin-ri heet werd vandaag namelijk dood teruggevonden. Haar manager vond het levenloze lichaam terug in het huis van de popster.

Online pesterijen

De zangeres zingt al een tijdje niet meer in een groep, maar is toch nog een bekend persoon over heel de wereld. In 2014 stapte ze uit de groep F(x) omdat ze te maken kreeg met online pesten. Dat kon de K-pop zangeres niet verdragen en daarom stopte ze met zingen. Daarnaast kreeg ze ook vaak kritiek omdat ze weinig bh’s droeg. Ze gedroeg zich vaak iets té open over haar relaties en dat is niet echt gebruikelijk in de K-popcultuur (K-pop staat voor Koreaanse popmuziek).

Daarom ging Sulli zich richten op haar acteercarrière. Op haar elfde had de Koreaanse namelijk haar eerste acteerrol en brak ze door bij het grote publiek. Minder dan tien jaar later brak ze wereldwijd door met haar K-popgroep F(x), maar daar stopte ze mee.

Amper vier maanden geleden bracht ze haar debuutsingle, Goblin, uit als solozangeres.

Eerder vertelde Sulli al dat ze last heeft van paniekaanvallen en sociale angsten. “Zelfs mensen die dichtbij me stonden, hebben me verlaten. Zij hebben mij pijn gedaan en het voelde alsof niemand mij begreep”, vertelde de Koreaanse laatst in een realityshow.

Moordende K-popindustrie

Het verlies van de zangeres komt hard aan bij fans en vrienden van de zangeres. Zo postte een van haar vriendinnen en eveneens K-pop-zangeres Goo-Hara, beter bekend als Hara, een Instagrampost met Sulli. Daarin vertelt ze: “In die wereld, hoop ik dat Jin-ri kan doen wat ze wil.”

https://www.instagram.com/p/B3mkwy7Fc2C/

Door het vreselijke nieuws cancelt haar ex-groepsgenoot Amber J. Liu al haar komende events. De zangeres zal momenteel geen enkel optreden geven.

Het is al de derde keer op korte tijd dat een K-pop-ster sterft. Zo lieten Sea Minwoo, frontman van 100%, en Kim Jong-hyun ook het leven in de afgelopen twee jaar. Daardoor krijgen we vaker te horen of de K-popindustrie niet moordend is voor de sterren. Vaak hebben de Koreaanse sterren amper vakantie, waardoor hun sociale leven onbestaande is.

Momenteel is de exacte doodsoorzaak van de zangeres nog niet bekend.

Meer
Lees meer...