Left Right
scrollTop top

Loodzware K-popindustrie eist opnieuw een slachtoffer: 33-jarige popster plots overleden


Loodzware K-popindustrie eist opnieuw een slachtoffer: 33-jarige popster plots overleden

De bikkelharde K-popindustrie heeft opnieuw het leven gekost aan een jonge zanger. Sea Minwoo, de frontman van de K-popgroep 100%, overleed aan een hartstilstand. Dit is al de tweede K-popster op korte tijd die op jonge leeftijd overleden is.  

De Zuid-Koreaanse popindustrie, die we beter kennen als K-pop, heeft alweer een slachtoffer geëist. De 33-jarige Seo Minwoo van de K-popgroep 100% is overleden aan een hartstilstand. Dit overlijden roept opnieuw vragen op over de K-popindustrie, die extreem veeleisend is voor z’n popsterren.

Hartstilstand

TOP Media, het management van 100%, maakte het tragische nieuws zelf bekend in een statement. “Het spijt ons dat we dit plotse en hartverscheurende nieuws moeten brengen. Op 25 maart ging de artiest Seo Minwoo, lid van de popgroep 100%, van ons heen.”

De zanger werd dood teruggevonden in zijn huis in Gangnam, Seoul. Hij overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. “De hulpdiensten kwamen ter plekke, maar alle hulp kwam te laat, hij was al overleden”, staat te lezen in het statement.

“Zijn familie, groepsleden van 100%, TOP-Mediacollega’s en alle medewerkers zijn in diepe rouw.”

Leader

Het overlijden van Seo Minwoo komt extra hard aan, aangezien hij de zogenaamde ‘leader’ van 100% was. Dat is een rol die meestal is weggelegd voor het oudste groepslid van een K-popgroep en houdt in dat deze persoon meer het voortouw neemt en gezien kan worden als een leidersfiguur voor de andere leden.

“Minwoo heeft zijn groepsleden goed begeleid als oudste van het team en hij was een goede vriend die oprecht van zijn groep en zijn fans hield”, vertelt TOP Media over de zanger.

“Ons verdriet is groot, omdat iedereen die Minwoo kende, weet hoe ontzettend vriendelijk en toegewijd hij is. De begrafenis zal in besloten kring plaatsvinden, volgens de wil van de nabestaanden.”

Moordende K-popindustrie

De dood van Seo Minwoo volgt amper enkele maanden nadat een andere K-popster overleed. Eind vorig jaar pleegde de 27-jarige Kim Jong-hyun, bekend van de K-popgroep SHINee, zelfmoord.

Het feit dat een jonge succesvolle artiest zich van het leven beroofde zorgde toen voor veel vragen, zeker ook omtrent de K-popcultuur. Uit een brief die na het overlijden van Kim Jong-hyun gevonden werd, werd duidelijk dat de popster kampte met een ernstige depressie ten gevolge van de stresserende levensstijl die hij vanaf jonge leeftijd had.

Toen hij met z’n depressie om hulp vroeg, werden zijn depressieve gedachten van de tafel geveegd als een “stem in zijn hoofd”, waardoor hij niet de hulp kreeg die hij nodig had. Waarschijnlijk zodat hij kon blijven optreden.

Dat er nu voor de tweede keer op korte tijd een jonge K-popster overleden is, wakkert de discussie over de levensomstandigheden van K-popsterren opnieuw aan. Deze vaak heel jonge artiesten staan onder immens veel druk, worden gedwongen om strikte diëten te volgen en extreem lange dagen te trainen.

EPA

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…