Sven de Leijer over de buitenlandse versies van ‘Hotel Romantiek’: “Ze hebben mijn moppen overgenomen”

Het vijfde seizoen van de Vlaamse versie van Hotel Romantiek is bij ons te zien op VRT 1, maar ondertussen is het programma ook al verkocht aan heel wat andere landen. En volgens Sven de Leijer lijken die producties daar soms wel heel hard op die van bij ons.

Hotel Romantiek is al toe aan zijn vijfde seizoen en blijft – ondanks heel wat veranderingen de afgelopen jaren – zeer populair. Het is dan ook geen verrassing dat ook het buitenland overtuigd is van het concept.

“Ik heb jammer genoeg zelf niets te maken met die buitenlandse versies. Wij maken Hotel Romantiek in opdracht van Woestijnvis, dus financieel gezien hebben zij zowel de positieve als negatieve gevolgen ervan”, legt Sven de Leijer uit in de GoPlay-podcast Achter De Schermen van Pieterjan en Jeff van Supercontent.

Gekopieerd

“Er zijn 5 of 6 reeksen gemaakt met onze volledige productie en onze crew, onze cameramensen, onze redactie, onze regisseurs … Ze hebben een Spaanse versie gemaakt, ze hebben een Duitse versie gemaakt, een Nederlandse versie”, gaat hij verder. “Dat doen ze dan in de hotels waar wij zaten, met alles van ons, zelfs onze teksten. De Spaanse variant heeft gewoon onze moppen, die vaak geïmproviseerd zijn, letterlijk gekopieerd. De gast die mij vervangen heeft, hebben ze een bril opgezet. Je hebt daar een knappe gast die Otto-Jan (Ham, red.) speelt, een knappe griet die Frances (Lefebure, red.) speelt en pipo de clown die mij speelt.”

“Het is wel leuk dat het programma zo zijn leven blijft leiden. We hopen dat het ook in het buitenland nieuw leven ingeblazen wordt door het nieuwe seizoen op VRT 1”, besluit hij.

Bekijk hier het fragment van Sven de Leijer uit Achter De Schermen:

Meer
Lees meer...