‘Hotel Romantiek’: Jacky Lafon maakt haar intrede als mysterieuze single

Grote verrassing maandagavond in Hotel Romantiek op VRT 1, want daar deed een Masked Single haar intrede. En onder dat pak deed niemand minder dan Jacky Lafon te zitten. De 77-jarige actrice en zangeres voegt zich zo bij de andere singles en wordt de eerste bekende Vlaming in Hotel Romantiek.

Hotel Romantiek is al toe aan zijn vijfde seizoen, maar het programma onderging vorig jaar enkele wijzigingen. Zo verhuisde het van VIER (nu Play4) naar Eén (nu VRT 1) en doet de oude naam Hotel Römantiek het ondertussen zonder umlaut.

Na Zwitserland, Portugal, Tunesië en Turkije trok Hotel Romantiek dit seizoen naar Polen. De kandidaten verblijven daar in het Pałac Mierzęcin Wellness & Wine Resort in het westen van Polen.

Jacky Lafon

En bij die kandidaten is er nu ook een primeur. Bij de 24 onbekende singles heeft zich met Jacky Lafon nu namelijk voor het eerst een bekende Vlaming gevoegd. De programmamakers contacteerde de zangeres nadat ze zelf een kleine hint liet ballen bij Goeiemorgen, morgen! op Radio2 enige tijd terug.

“We vonden het wel belangrijk dat ze de hele castingprocedure meedeed zoals elke andere kandidaat”, zegt Sam Peetermans van Woestijnvis aan VRT NWS. “We kozen ze wel omdat ze als 65-plusser op zoek is naar de liefde, net zoals de andere kandidaten. We stelden ons echt de vraag ‘zouden we ze hebben meegenomen als ze niet bekend was?’ Het antwoord was ja, ze is echt een goede aanvulling op de groep.”

“Heel wat deelnemers twijfelden of het wel voor echt was. Maar ik heb snel duidelijk gemaakt dat ik evenveel hoop koester om de liefde te vinden als zij”, legt Jacky Lafon uit.

Hotel Romantiek is iedere maandag om 20.45 uur te bekijken op VRT 1 en VRT MAX.

Meer
Lees meer...