Systeem Disney: Efteling laat je niet meer aanschuiven voor deze attractie

Systeem Disney: Efteling laat je niet meer aanschuiven voor deze attractie

Een pretpark bezoeken is altijd afwegen tussen welke attracties je eerst wil bezoeken want de wachtrijen zijn lang. Daar zoeken ze bij de grotere parken in Europa al even een oplossing voor en in De Efteling hebben ze besloten om voor één attractie alvast het systeem Disney in te zetten: een soort reservatiesysteem waardoor je je tijd anders kan gaan besteden. 

De beste attracties hebben de langste wachtrijen: ’t is iets dat je weet als je regelmatig staat aan te schuiven in Bellewaerde, Disneyland of De Efteling. Maar in die laatste twee hebben ze een systeem om de rijen een beetje korter te maken. Disneyland heeft een Fast Pass, de Efteling krijgt een boardingpass voor hun vernieuwde attractie: De Python.

Twee attracties

De Python krijgt een nieuw jasje en gaat eind maart weer open, en vanaf dan moet je niet meer aanschuiven om hem te bezoeken. Tegelijk krijgt het systeem ook een extra proefperiode bij die andere grote publiekstrekker: de allernieuwste attractie Symbolica. Dat wil zeggen dat je bij twéé attracties op minder dan een kwartier in je zetel zit. Da’s extra veel tijd om door te brengen in sprookjesland.

Disney

Hoe werkt het? Eenvoudig! Je downloadt de app en reserveert je plekje. Da’s nog net iets simpeler dan in Disneyland Parijs: daar moet je nog een Fast Pass ophalen aan elke attractie en dan krijg je een uur toegewezen. Bij De Efteling zijn ze al iets meer mee met hun tijd. Enig nadeel: momenteel zijn de Python en Symbolica de enige twee attracties die een boardingpass krijgen.

Retourtje Kaatsheuvel? Wij zitten al klaar om dubbel zo vaak op een attractie te gaan.

Gesponsorde artikelen