’t Is International Lazy Day: hier zijn vijf tips om een zalig lui weekend te hebben

’t Is International Lazy Day: hier zijn vijf tips om een zalig lui weekend te hebben

Een dag om je luiheid te vieren? Natuurlijk bestaat dat: vandaag is International Lazy Day en daar doen we toch een beetje harder ons best voor. Want is er iets fijner dan een lekker luie dag? Nee toch: hier zijn onze tips voor een extra luie vrijdagavond. Of maak er gewoon een weekend van! 

1. Pyjama of comfy kleren

Die ene broek met gaten in die je niet naar het werk kan dragen maar die zo comfortabel zit? Own it en draag ze gewoon. Je oudste, fluffy pyjama of die trainingsbroek die niet aanspant: dat is je uniform voor International Lazy Day. Niet liegen. Je weet exact over welke kleren we het hebben. #noshame

2. Negeer alle telefoontjes

iStock
Jouw plannen voor vanavond? Niet doen. Als vrienden bellen of sms’en, neem jij gewoon niet op en antwoord je niet, want jij doet niets vanavond. Heb je plannen? Nee. Wil je plannen? Nog veel minder. Jouw beste vriend is de zetel vanavond. Nestel je nog eens goed en negeer het feit dat de batterij van je smartphone bijna plat is. De enige mensen die toegelaten worden, moeten ook meedoen aan International Lazy Day.

3. Bekijk een hele serie in één keer

Oké, misschien heb je toch plannen. Thirteen Reasons Why (her)bekijken? Kan perfect in één weekend.(Check hier trouwens onze lijst met de 50 beste Netflix-reeksen voor wat inspiratie!) Twilight-marathon? Komt voor de bakker. Als Netflix na een tijdje vraagt of jij er bent, mag je nog net op een knop duwen, verder maak jij geen keuzes meer.

4. Bestel eten

Laat ons eerlijk zijn. Op International Lazy Day ga jij niet koken. Bestel je UberEats of take-away goed op tijd en bestel genoeg, want bij binge-watchen hoort ook binge-eten (dit is trouwens het allerbeste bezorgrestaurant in België). Een potje Ben&Jerry’s om de avond af te sluiten? Yes please!

5. Verwen jezelf

We zouden er niet té veel moeite insteken (het blijft International Lazy Day natuurlijk), maar niks zegt ‘ik kom niet buiten’ als een gezichtsmaskertje, een extra lang haararrangement of een lekker lang bad.

Gesponsorde artikelen