Moet je je tanden voor of na je ontbijt poetsen? Een tandarts geeft het antwoord

De discussie wanneer je best je tanden poetst ’s morgens bestaat al heel lang. De ene persoon doet dat het liefst voor z’n ontbijt, terwijl de anderen het liever pas erna toen. Toch is het niet enkel een persoonlijke voorkeur, maar maakt het voor je tanden wel degelijk uit wanneer je ze poetst, zoals een tandarts op TikTok uitlegt.

Anna Peterson is een Britse tandarts met met dan 50.000 volgers op TikTok. Daar deelt de jonge vrouw regelmatig video’s met tips voor een goede mondhygiëne.

Poetsen voor je ontbijt

Haar meest recente video is met meer dan 1,5 miljoen views echter met voorsprong haar populairste. Het onderwerp blijkt dan ook heel controversieel te zijn en zorgt in de reacties voor veel discussie. “Weet je dat je je tanden niet na je ontbijt moet poetsen, maar altijd ervoor?”, zegt Peterson in de video.

Daarna geeft de tandarts twee belangrijke redenen waarom dat het geval is. “Als je ontbijt, wordt je mond zuur. Dus wat je doet als je je tanden poetst na het ontbijt, is het zuur in de tanden poetsen en dit slijt het glazuur weg”, legt ze uit. “Bovendien zorgt het poetsen voor je ontbijt ervoor dat je tanden beschermd zijn tegen alles wat je erna gaat eten.”

@annapetersondental

What do you do? ? ##UnfoldChallenge ##fyp ##dentistry ##lgbtq ##JDVaporMaxShuffle

♬ Inspiration – WavebeatsMusic

Lees ook:

Meer
Lees meer...