Taylor Swift steunt campagne Kamala Harris en noemt haar “bekwame leider”

Afgelopen nacht vond in Philadelphia het eerste presidentiële debat tussen kandidaten Donald Trump en Kamala Harris plaats. Hoewel er tijdens dat debat heel wat controversiële zaken werden besproken, ging het na het debat ook nog over iemand anders. Zangeres Taylor Swift heeft namelijk laten weten dat ze Kamala Harris steunt.

Popster Taylor Swift spreekt haar steun uit voor de herverkiezing van Kamala Harris na het presidentiële debat met Donald Trump. Dat is een big deal, want na amper een paar uur heeft de post van Swift al bijna 6 miljoen likes. De impact van de steun van Swift wordt dan ook met open armen ontvangen door de democraten.

“Bekwame leider”

Taylor Swift liet via Instagram aan haar 283 miljoen volgers weten dat ze in de presidentsverkiezingen van 2024 op Kamala Harris en haar running mate Tim Walz zal stemmen. “Ik stem op @kamalaharris omdat ze vecht voor de rechten en zaken waar ik in geloof. Ze is een bekwame leider en ik denk dat we meer kunnen bereiken als we geleid worden door rust in plaats van chaos,” klonk het.

Swift toonde zich ook positief over de keuze van Harris voor de gouverneur van Minnesota, Tim Walz, als haar running mate. Ze prees Walz voor zijn inzet voor LGBTQ+-rechten en abortusrechten. “Ik heb mijn onderzoek gedaan en mijn keuze gemaakt”, voegde Swift toe, en moedigde vooral nieuwe kiezers aan om zich te registreren en vroeg te stemmen.

Cat Lady

De meest opvallende uitspraak hield Swift voor het laatst. Ze eindigde haar bericht namelijk met de woorden “Met liefde en hoop. Taylor Swift, kinderloze kattenvrouw.” Daarmee haalt ze uit naar een uitspraak van Trumps running mate JD Vance. Die zei dat vrouwen zonder kinderen minder belangrijk zijn voor de toekomst van de Verenigde Staten. Ook de foto die ze postte bij het onderschrift was er eentje van haar en haar kat, Benjamin Button.

Bekijk de post hier:

Meer
Lees meer...