‘The 100’ krijgt prequel op Netflix: de eerste details en castleden

The 100 loopt stilaan op zijn einde, maar er is nog geen reden tot paniek: in het laatste seizoen zal een pilootaflevering verwerkt worden die een vervolgserie mogelijk maakt. Zo krijgt bedenker Jason Rothenberg de kans om eventueel een spin-off aan The 100 te breien. De eerste castleden en details zijn ondertussen bekend over de pilootaflevering en mogelijke prequel.

EPA: 'Riverdale'-acteur Adain Bradley
EPA: ‘Riverdale’-acteur Adain Bradley

De Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline maakte de eerste castleden voor de pilootaflevering bekend. Het gaat om Iola Evans (Carnival Row), Adain Bradley (Riverdale) en Leo Howard (Why Women Kill). Die eerste twee zouden als vaste personages in de nieuwe serie te zien zijn als die groen licht krijgt. Evans en Bradley zullen zus en broer Callie en Reese vertolken. Callie deed er in het verleden alles aan om de wereld te redden, maar dat is haar toch niet gelukt. Ze moet een nieuw levensdoel zien te vinden. 

Reese krijgt dan weer eindelijk de kans om te bewijzen wat hij waard is. Verder kruipt Leo Howard in de huid van August, een rebelse en gepassioneerde muzikant. Hij is lid van een radicale milieubeweging en ook hij heeft er tevergeefs alles aan gedaan om de wereld te redden.

Pilootaflevering in The 100

Of de prequel van The 100 ooit effectief het daglicht zal zien, valt echter nog af te wachten. Alles zal afhangen van hoe de pilootaflevering zal worden ontvangen. Die proefaflevering wordt verwerkt in het zevende en laatste seizoen van The 100.

We zullen in de prequel mee terug in de tijd genomen worden. We worden getransporteerd naar 97 jaar voor de gebeurtenissen in de originele reeks. Een nucleaire apocalyps heeft bijna de hele bevolking gedood. Een groep overlevenden probeert er dan alles aan te doen om alsnog te overleven. Wij duimen alvast dat we deze reeks ooit op Netflix te zien krijgen.

Meer
Lees meer...