‘The Boy and the Heron’ van Studio Ghibli komt volgende maand naar Netflix

The Boy and the Heron, de laatste film van Miyazaki Hayao, zal vanaf volgende maand te vinden zijn op Netflix. De film verscheen vorig jaar in de zalen en mocht begin dit jaar de Oscar voor Beste animatiefilm in ontvangst nemen. En vanaf maandag 7 oktober zal je hem ook gewoon thuis kunnen bekijken via Netflix.

Fans van Studio Ghibli kunnen vanaf volgende maand kijken naar de animatiefilm The Boy and the Heron. De prestigieuze film, van legendarische regisseur Miyazaki Hayao, verscheen vorig jaar en viel meermaals in de prijzen. Eerder dit jaar kon Netflix de streamingrechten van de film bemachtigen en vanaf maandag 7 oktober zal je de film ook daadwerkelijk kunnen vinden op de streamingdienst.

The Boy and the Heron

De film vertelt het verhaal van Mahito Maki. Op jonge leeftijd verliest Mahito zijn moeder in een ziekenhuisbrand. Zijn vader hertrouwt met de zus van zijn moeder en het gezin verhuist naar het platteland. Daar ontdekt hij een verlaten toren waar hij een reiger ontmoet die hem meeneemt naar een wondere wereld.

Het gaat om de laatste film van Miyazaki, die er een persoonlijk verhaal van maakte. Ook hij verloor namelijk zijn moeder en het personage van de vader van Mahito heeft veel gelijkenissen met zijn eigen vader. De film leverde Miyazaki op 83-jarige leeftijd de Oscar voor Beste Animatiefilm op. Daarmee is hij de oudste regisseur ooit die deze categorie won.

Netflix heeft al verschillende films van Studio Ghibli in zijn catalogus en daar komt nu dus nog The Boy and the Heron bij. De film zal vanaf maandag 7 oktober op de streamingdienst te vinden zijn.

Bekijk hier nog eens de trailer:

De animatiefilm is vanaf maandag 7 oktober te vinden op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...