Studio Ghibli zal laatste film Hayao Miyazaki uitbrengen zonder trailer of promo: “Zo kan iedereen zonder vooroordelen kijken”

Op 14 juli zal de film How Do You Live? van Studio Ghibli in première gaan in Japan. Op de titel na is er helemaal niets geweten over de laatste film van Studio Ghibli-icoon Hayao Miyazaki. En dat zal ook zo blijven. Want Studio Ghibli heeft nu laten weten dat er geen trailer of promo zal komen van de film. Op die manier kan iedereen zich volledig laten verrassen door de film.

Volgende maand verschijnt de allerlaatste film van de legendarische regisseur en animator Hayao Miyazaki. De kans bestaat dat je nog niet veel gehoord hebt over de film How Do You Live? en dat ligt niet aan jou. Studio Ghibli houdt de film namelijk opzettelijk zo geheim mogelijk zodat iedereen zonder vooroordelen naar de film kan gaan kijken.

Hayao Miyazaki

Hayao Miyazaki is een van de oprichters van Studio Ghibli en is verantwoordelijk voor enkele van de meest bekende films van de Japanse animestudio. Zo was hij de schrijver én regisseur voor de films Kiki’s Delivery Service (1989), Princess Mononoke (1997), Spirited Away (2001) en Howl’s Moving Castle (2004).

In 2013 kondigde hij voor de eerste keer zijn afscheid aan. Hij liet toen weten dat The Wind Rises zijn laatste film zou zijn. Maar in 2016 kondigde hij toch nog één allerlaatste film aan. How Do You Live? zal op 14 juli 2023 verschijnen en zal tot op die dag een mysterie blijven.

How Do You Live?

How Do You Live? is dus de allerlaatste film van Hayao Miyazaki. De film is los geïnspireerd op het gelijknamige boek van Kenzaburo Yoshino uit 1937. Dat boek vertelt het verhaal van een jongen die zich emotioneel en filosofisch probeert te ontwikkelen na de dood van zijn vader. Op een mysterieuze poster, die verscheen in december 2022, na is dat alles wat we weten van de film.

Toshio Suzuki, een van de producers van Studio Ghibli, en de rechterhand van Miyazaki heeft nu laten weten dat er geen verdere informatie zal gelost worden over de film, tot deze in de zalen komt. Dat betekent dus dat we geen korte inhoud of zelfs een trailer moeten verwachten. “Je raakt het beu om altijd hetzelfde te doen”, klinkt het. “Daarom wilden we nu iets anders doen.”

“Er komt deze zomer ongeveer gelijktijdig met How Do You Live? een Amerikaanse film – ik had bijna de titel gezegd – uit. Ze hebben voor die film drie trailers gemaakt, die elk op een ander moment verschenen. Als je alle trailers gezien hebt, dan weet je eigenlijk alles wat er in de film gaat gebeuren. Dus hoe voelen de kijkers zich daarover? Er moeten mensen zijn die, na al die trailers te zien, niet meer naar de film willen gaan. Daarom wilde ik het tegenovergestelde doen.” Het is natuurlijk niet supermoeilijk om door te hebben over welke grote Amerikaanse film, die in juli zal verschijnen, Suzuki het hier heeft.

Bekijk hier de poster van How Do You Live?:

Meer
Lees meer...