Oscarwinnende film ‘The Boy and the Heron’ komt op Netflix

Netflix heeft aangekondigd dat het de wereldwijde streamingrechten heeft verworven voor de Oscarwinnende animatiefilm The Boy and the Heron. De film is geregisseerd door de legendarische filmmaker Miyazaki Hayao en zal binnenkort in de meeste landen op Netflix te zien zijn.

The Boy and the Heron vertelt het verhaal van Mahito Maki, een personage dat sterk is gebaseerd op de jeugdervaringen van regisseur Miyazaki zelf. Op 83-jarige leeftijd won Miyazaki dit jaar een Oscar voor Beste Animatiefilm. Zo werd hij de oudste regisseur ooit die deze categorie won.

Het verhaal is zeer autobiografisch voor de regisseur. Het verlies van Mahito’s moeder in een ziekenhuisbrand aan het begin van de film gaat over Miyazaki’s eigen verlies van zijn moeder. Ook de betrokkenheid van zijn vader bij de productie van gevechtsvliegtuigen en de evacuatie van zijn familie tijdens oorlogstijden komen aan bod.

Netflix

De deal komt er tussen Netflix en Studio Ghibli, de Japanse animatiestudio achter de film. Het verlengt zo de samenwerking met Goodfellas en GKIDS om Studio Ghibli-films uit te brengen buiten de VS en Japan. Naast de recente Oscarwinnaar zal Netflix ook nog eens 22 andere films van Studio Ghibli aanbieden, waaronder klassiekers zoals Spirited Away, My Neighbor Totoro en Princess Mononoke.

De film wordt ondertiteld in 28 talen en nagesynchroniseerd in maximaal 20 talen. De exacte releasedatum op Netflix moet nog worden aangekondigd.

Bekijk hier de teaser van de film:

Meer
Lees meer...