‘The Boys’ voegt waarschuwing toe voor seizoensfinale door gelijkenis met actualiteit

Fans van The Boys kunnen vanaf vandaag – donderdag 18 juli – terecht op Prime Video voor de seizoensfinale van het vierde seizoen. Die draait – spoiler alert – rond de moordaanslag op president Robert Singer. Door de recente aanslag op presidentskandidaat Donald Trump beslist Amazon om een warning te tonen voor die seizoensfinale.

De populaire satirische superheldenserie The Boys zit al langer vol verwijzingen naar de echte wereld. Zo zijn Homelander en zijn fans duidelijk een parodie op Donald Trump en MAGA. Dat de realiteit de fictie zou inhalen, is echter niet helemaal wat de makers verwacht hadden.

Moordaanslag

Het vierde seizoen van The Boys werkt al enkele afleveringen toe naar een moordaanslag op de recent verkozen president Robert Singer, gespeeld door Jim Beaver. Zijn vicepresidente Victoria Neuman (Claudia Doumit) wil die namelijk uit de weg ruimen. Zo kan ze zijn plaats innemen en voorkomen dat Singer zijn strenge anti-Supe-wetgeving kan uitvoeren.

Nadat er afgelopen weekend een echte moordaanslag heeft plaatsgevonden op presidentskandidaat Donald Trump zijn vergelijkingen tussen The Boys en de werkelijkheid snel gemaakt. Ondanks dat feit lijkt Prime Video niets te hebben aangepast aan de seizoensfinale. De geplande titel ‘Assassination Run’ is wel vervangen door ‘Season Four Finale’.

Waarschuwing

Daarnaast is er in de Verenigde Staten ook een waarschuwing te zien aan het begin van de aflevering. “De seizoensfinale van The Boys bevat scènes met fictief politiek geweld. Sommige gebruikers kunnen dat aanstootgevend vinden, zeker in het licht van de recente verwondingen en een overlijden tijdens de moordpoging op voormalige president Trump”, valt daarin te lezen.

The Boys is een fictiereeks die gefilmd is in 2023. Iedere scène of verhaallijn die gelijkenissen vertoont met de werkelijkheid is toevallig. Amazon, Sony Pictures Television en de producers verwerpen nadrukkelijk eender welk geweld in de echte wereld.”

Meer
Lees meer...