‘The Handmaid’s Tale’: Productie allerlaatste seizoen gaat bijna van start

Het zesde en laatste seizoen van The Handmaid’s Tale zal verschijnen in 2025. Dat heeft Craig Erwich, president van de Disney Television Group, zelf gezegd aan de website Deadline. De productie van dat nieuwe seizoen zal deze zomer van start gaan.

Met één jaar vertraging komt het allerlaatste seizoen van The Handmaid’s Tale er dan toch. Het is ondertussen al van het najaar van 2022 geleden dat het vijfde seizoen van de populaire reeks te zien was. Lang werd er ook gedacht dat The Handmaid’s Tale daarna zou stoppen, maar uiteindelijk is dan toch beslist om nog een zesde seizoen te maken. Die beslissing kwam er vlak voor de première van dat vijfde seizoen.

De productie van het zesde seizoen zou aanvankelijk van start gaan in 2023, maar door de stakingen in Hollywood is dat uitgesteld naar de zomer van 2024. Daardoor zal de release pas in 2025 zijn. Pas daarna begint de productie van de spin-offreeks The Testaments.

June

In het vijfde seizoen zagen we hoe June (Elisabeth Moss) de gevolgen moet ondergaan voor de moord op commandant Waterford (Joseph Fiennes). Zo krijgt ze niet alleen zijn weduwe Serena (Yvonne Strahovski) achter zich, maar ook Gilead. Ondertussen probeert commandant Lawrence (Bradley Whitford) samen met Nick (Max Minghella) en tante Lydia (Ann Dowd) aan de macht te komen en zo Gilead te hervormen.

Het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale verscheen in 2017. Sindsdien sleepte de reeks 32 Emmy-nominaties in de wacht waarvan het er vijf kon verzilveren.

Meer
Lees meer...