Left Right
scrollTop top

Makers ‘The Handmaid’s Tale’ bespreken einde serie. Wordt vijfde seizoen laatste?


The Handmaid’s Tale Hulu
© Hulu

Wordt het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale meteen ook het laatste? Die kans is niet onbestaande want de makers bespreken op dit moment hoe de succesvolle serie moet eindigen. Een definitieve beslissing is wel nog niet genomen.

Enkele maanden geleden kwam het vierde seizoen van The Handsmaid’s Tale uit. De laatste aflevering daarvan was in de Verenigde Staten te zien op 16 juni. Bij ons is de serie te zien op Proximus Pickx. Ook deze keer was de reeks heel succesvol, al waren sommige critici iets minder positief dan de voorbije jaren.

Er heerst dan ook de vrees die bij alle succesvolle series opdoemt, namelijk dat de makers The Handsmaid’s Tale zullen uitmelken ten koste van de kwaliteit. In een interview met Deadline stellen de makers de fans van de reeks gerust, al wil dat misschien wel zeggen dat het vijfde seizoen meteen ook het laatste zal zijn.

“Nog geen antwoord”

“Het succes van The Handmaid’s Tale blijft voor ons van het grootste belang”, zegt Jordan Helman, hoofd Scripted Originals bij Hulu. “Dat gezegd zijnde, wat ook het belangrijkste is voor ons, is dat we de reeks afsluiten op een creatieve manier die passend aanvoelt.”

Hulu is daarom op dit moment in gesprek met maker Bruce Miller, hoofdrolspeelster Elisabeth Moss en producer Warren Littlefield over wat de beste manier is om The Handmaid’s Tale te laten eindigen. “We hebben op dit moment nog geen antwoord … Ik vermoed dat we die vraag de komende maanden zullen kunnen beantwoorden”, klinkt het.

The Testaments

Op dit moment werken de scenaristen van The Handmaid’s Tale aan het vijfde seizoen van de reeks. Of er daarna ook nog een zesde seizoen komt, is dus nog niet duidelijk. Wat wel al zeker is, is dat de serie een spin-off krijgt. In 2019 kreeg de boekenreeks van The Handsmaid’s Tale namelijk een sequel in de vorm van The Testaments die zich vijftien jaar later afspeelt. Ook die boekenreeks zal dus verfilmd worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…