Hulu bereidt al voor de releasedatum van het boek een televisiebewerking van ‘The Testaments’ voor, het vervolg op ‘The Handmaid’s Tale’

Er geen gras over laten groeien, noemen ze dat: al voor de release van The Testaments, het vervolgboek op het populaire The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood, hebben hulu en MGM laten weten dat ze ook dit boek voor televisie zullen bewerken. The Testaments verschijnt pas op 10 september.

The Handmaid’s Tale (“Het verhaal van de Dienstmaagd”) verscheen oorspronkelijk in 1985, maar dankzij de televisiebewerking is ook dat boek heden ten dage uitgegroeid tot een begrip. In het nieuwe boek wordt het verhaal van Offred ingeruild voor dat van drie heel verschillende perspectieven. Ondertussen blijft ook de tv-reeks The Handmaid’s Tale het goed doen, want de reeks is vernieuwd voor een vierde seizoen.

MGM/hulu

Mede dankzij die herwonnen populariteit voor het origineel liggen de verwachtingen voor The Testaments (“De testamenten”) nu heel erg hoog. Zo staat het boek voor zijn release al op de shortlist voor de Man Booker Prize.

The Testaments

Vijftien jaar na de gebeurtenissen in Het verhaal van de Dienstmaagd heeft het totalitaire regime van de Republiek Gilead nog altijd de macht in handen, maar van binnenuit begint het scheuren te vertonen.
Op dit allesbepalende punt in de geschiedenis komen de levens van drie verschillende vrouwen samen.

Twee van hen groeiden op aan weerszijden van de grens: de bevoorrechte dochter van een hoogstaande bevelvoerder in Gilead en een meisje in Canada dat de verschrikkingen op tv ziet en meeloopt in demonstraties tegen het regime. De derde vrouw is één van de machthebbers in Gilead, die al jaren aan de top weet te blijven door schandelijke geheimen te verzamelen en in te zetten tegen haar concurrenten.

Getty Images

Margaret Atwood (°1939) wordt beschouwd als de “grande dame’ van de Canadese literatuur. Ze woont en werkt in Toronto en verwierf de afgelopen halve eeuw een miljoenenpubliek met haar boeken, die in 45 landen worden uitgegeven.

Meer
Lees meer...