‘The Lord of Rings’: Elijah Wood zou graag terugkeren als Frodo

Er komen nieuwe films in de franchise rond Lord of the Rings. Dat heeft Warner Bros. Pictures eerder al bekendgemaakt. Of daarin ook oude bekenden zullen terugkomen, is nog niet zeker. Maar sommige acteurs laten nu alvast weten dat ze een terugkeer niet uitsluiten. Daarbij hoort ook Elijah Wood, die jarenlang de rol van Frodo speelde.

Ook al is het ondertussen twintig jaar geleden dat iedereen in de ban was van The Lord of the Rings-trilogie. Toch is het nog steeds een van de meest populaire franchises aller tijden. Die franchise haalde zelfs maar liefst 3 miljard euro op aan de box-office én won 17 Oscars.

Vorig jaar werd de franchise nieuw leven ingeblazen met de Amazonreeks The Lord of the Rings: The Rings of Power. Daarvan is nu zelfs al een tweede seizoen onderweg. Maar dat is nog niet alles, want in de komende jaren zouden er ook nieuwe The Lord of The Rings-films aankomen. Of het daarbij om een nieuw verhaal gaat of niet, is niet bekend.

Frodo

Afhankelijk van welke richting Warner Bros. uitgaat met de komende The Lord of The Rings-projecten, geeft het ons misschien wel een terugkeer van enkele oude bekenden. Eerder liet acteur Andy Serkis al weten dat hij open zou staan voor een nieuwe film als Gollum/Smeagol en nu blijkt ook Elijah Wood aka Frodo bereid om terug te keren.

Wood was voor het eerst als Frodo te zien in The Fellowship of the Ring (2001), de eerste film uit de franchise. Daarna volgden nog The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003). Daarna was hij ook nog even te zien in The Hobbit: An Unexpected Journey (2012). Maar dat was alleen in kleine flashbacks, aangezien Frodo nog niet was geboren in die tijd.

Terugkeer

Toch zien we hem binnenkort misschien terug in een van de nieuwe Lord of the Rings-projecten van Warner Bros.. Die plannen werden eerder aangekondigd door het leidersduo van de filmstudio. Voor de uitvoering ervan zijn ze op dit moment in gesprek met Peter Jackson, regisseur en scenarist van The Lord of the Rings-trilogie. Dat meldt Variety. Op meer details rond die nieuwe plannen is het voorlopig nog wachten.

Maar Elijah Wood sluit, net zoals Andy Serkis, een terugkeer niet volledig uit. Dat vertelt hij in een kort interview met Extra. “Ik weet niet of ik een reboot zou doen …”, begint hij. “Maar als er meer films zouden komen waarin Frodo zou kunnen opduiken, dan sta ik klaar.”

Meer
Lees meer...