Andy Serkis wil terugkeren in nieuwe ‘The Lord of Rings’-films

Andy Serkis staat ervoor open om opnieuw mee te werken aan de remakes van de film rond The Lord of the Rings. De acteur, die vroeger Gollum/Smeagol speelde, wil wel enkel terugkeren als Peter Jackson opnieuw meewerkt aan de films.

Enkele weken geleden raakte bekend dat Warner Bros. Pictures een deal heeft afgesloten om de franchise rond The Lord of the Rings binnenkort terug tot leven te wekken. Daarbij zouden na The Fellowship of the Ring (2001), The Two Towers (2002) en The Return of the King (2003) nieuwe films gemaakt worden die zich in Middle-Earth afspelen. Het is nog niet duidelijk of het gaat om remakes of nieuwe verhalen.

Andy Serkis heeft nu gereageerd op dat nieuws. De 58-jarige acteur raakte indertijd bekend met de iconische rol van Gollum. Sindsdien was hij nog in heel wat andere grote rollen te zien, waarvan meest recent als David Robey in de zojuist gereleasete film Luther: The Fallen Sun.

“Middle-Earth heeft me nooit verlaten”

Het is naar aanleiding van die film dat de website BroBible Serkis aan de tand voelde over de terugkeer van The Lord of the Rings. “Kijk, Peter Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens zijn een soort tweede familie waar ik deel van ben geworden en waarmee ik zoveel films heb gemaakt. En, laat me je vertellen, ze zijn de beste en meest geweldige mensen om mee te werken. Ik denk dat er zoveel andere potentiële Middle-Earth-projecten zijn die tot stand kunnen komen. Als ze die doen, zou ik natuurlijk de kans aangrijpen om onze relatie nieuw leven in te blazen … Middle-Earth heeft me nooit verlaten”, was zijn duidelijke reactie.

Meer
Lees meer...