‘Luther: The Fallen Sun’ staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de film Luther: The Fallen Sun. Die film zal het vervolg zijn op de serie Luther, waarin Idris Elba de hoofdrol als rechercheur John Luther speelt. De film zal verdergaan waar de reeks stopte, met Luther in de gevangenis.

De BBC-reeks Luther liep van 2010 tot 2019 op de Britse zender BBC. Al in 2013 waren er plannen om een film over de reeks te maken. Toen ging het nog om een idee voor een prequel op de reeks. In september 2021 kwam er dan de bevestiging dat er inderdaad een film zou komen en dat de productie en distributie van de film in handen zou zijn van de streamingdienst Netflix. 

Luther: The Fallen Sun

In de film Luther: The Fallen Sun krijgt Londen te maken met een gruwelijke seriemoordenaar. En hoewel rechercheur John Luther (Idris Elba) er alles aan wil doen om die moordenaar te vatten, is dat onmogelijk. Luther zit namelijk achter de tralies. Daar heeft hij het nog steeds moeilijk om te leven met de gedachte dat hij er niet in slaagde om de cyberpsychopaat te pakken die hem tot op de dag van vandaag blijft uitdagen. Luther besluit om te proberen ontsnappen uit de gevangenis om zijn werk af te maken. 

Naast Idris Elba zal ook Dermot Crowley terugkeren in zijn rol als DSU Martin Schenk. Cynthia Erivo (The Outsiders) en Andy Serkis (The Lord of the Rings) vervoegen de cast. De regie was in handen van Jamie Payne en het script werd verzorgd door Neil Cross. De opnames van de film vonden plaats in Londen en in de Lite Studios in Brussel.

Bekijk hier de officiële trailer van Luther: The Fallen Sun:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...