Idris Elba: “We filmen ‘Luther’ in september”

Brits acteur Idris Elba heeft bevestigd dat ze in september beginnen met het filmen van Luther. Naast de hoofdrol in de film zal Elba ook het producen op hem nemen.

De langverwachte film van hitserie Luther zal, hopelijk, aan de opnames beginnen in september. Idris Elba, die Luther speelt en ook producer is van de film, liet dat weten in een interview aan Variety. “We houden de vingers gekruist en hopen om in september aan de opnames te beginnen”, zegt Elba. “Ik ben er heel erg enthousiast over, het zit er nu al een heel eind aan te komen. We zijn heel, heel dicht bij het groene licht om de productie te starten.

Gedurfde verhaallijnen

Vorig jaar zei Elba al aan NME dat ‘The sky the limit’ is voor de filmversie van Luther. “Ik hield vol dat ik er een film wil van maken en dat is waar we nu heen gaan, naar een film”, zei Elba toen. “Ik kijk er naar uit om dat te laten gebeuren. Het zal gebeuren. Met film is the sky the limit. Je kan een beetje meer gedurfd gaan bij de verhaallijnen en een beetje meer internationaal. Maar John Luther zal altijd John Luther blijven.”

Gebrek aan diversiteit en authenticiteit

John Luther is een detective die voor de politie in Londen werkt, voor de Serial Crime Unit. Het is een heel toegewijde politieman en dat levert hem heel wat tegenstanders op. Ook binnen zijn eigen politiekorps. Eerder dit jaar kreeg Luther kritiek binnen de BBC dat het niet divers en authentiek genoeg zou zijn. Zelfs al is het hoofdpersonage een zwarte man, hij heeft geen zwarte vrienden en er doen te weinig mensen van kleur mee.

Meer
Lees meer...