‘The Penguin’: Bekijk hier de nieuwe beelden van de spin-off van ‘The Batman’ die binnenkort te zien is op HBO Max

Op HBO Max kan je heel binnenkort kijken naar The Penguin. Het gaat om een spin-offserie van The Batman met Colin Farrell in de hoofdrol. HBO deelde daarvan zojuist een nieuwe, zeer duistere promoclip.

The Batman van Matt Reeves met Robert Pattinson in de hoofdrol dateert ondertussen van meer dan twee jaar geleden. Die film was een groot succes en dus komt er een vervolg. Daar moeten we wel nog even op wachten, want The Batman Part II is recent uitgesteld tot eind 2026.

Colin Farrell

In afwachting is er gelukkig iets anders voor de fans. In The Batman maakten we namelijk kennis met het personage Oswald ‘Oz’ Cobblepot, beter bekend als Penguin. Die rol wordt gespeeld door Colin Farrell, die meteen het publiek voor zich wist te winnen.

HBO besloot daarom om een aparte serie te maken over zijn opgang in de onderwereld van Gotham. The Penguin speelt zich enkele dagen na The Batman af. Gotham is nog steeds aan het herstellen van de gebeurtenissen die we daarin te zien kregen. Daarnaast heeft de dood van Carmine Falcone (gespeeld door John Turturro) de machtsverhoudingen in de stad flink opgeschud. Het vacuüm dat zijn overlijden achterlaat, leidt tot een felle machtsstrijd. Deze wordt uitgevochten tussen Penguin (Colin Farrell), maffiabaas Salvatore Maroni (Clancy Brown) en Sofia Falcone (Cristin Milioti), de dochter van de overleden Carmine.

Naast dit trio bestaat de cast ook nog onder andere uit Michael Kelly (House of Cards), Shohreh Aghdashloo (House of Saddam), Deirdre O’Connell (The Affair), Clancy Brown (Billions) en Michael Zegen (The Marvelous Mrs. Maisel). De regie is in handen van Craig Zobel (Mare of Easttown), die al zeker de eerste drie afleveringen – van de in totaal acht – voor zijn rekening neemt. Voor het scenario rekent de HBO-reeks op Lauren LeFranc (Agents of S.H.I.E.L.D.).

Bekijk hier de promoclip van The Penguin:

The Penguin verschijnt vanaf 19 september op HBO Max.

Meer streamingnieuws? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief via deze link.

Meer
Lees meer...