‘The Penguin’: Spin-off van ‘The Batman’ krijgt nieuwe teaser trailer

De langverwachte HBO-serie The Penguin komt eraan. Het gaat om een spin-off van de succesfilm The Batman die Colin Farrell in de hoofdrol heeft. De nieuwe teaser trailer van de reeks belooft een duister maffiasfeertje.

The Batman van Matt Reeves met Robert Pattinson in de hoofdrol dateert ondertussen van meer dan twee jaar geleden. Die film was een groot succes en dus komt er een vervolg. Daar moeten we wel nog even op wachten, want The Batman Part II is recent uitgesteld tot eind 2026.

Colin Farrell

Gelukkig komt er een serie naar HBO Max om dat wachten aangenamer te maken. In The Batman maakten we namelijk kennis met het personage Oswald ‘Oz’ Cobblepot, beter bekend als Penguin. Die rol wordt gespeeld door Colin Farrell en viel meteen heel hard in de smaak bij het publiek. Daarom krijgt hij nu zijn eigen serie. In The Penguin zullen we hem volgen hoe hij zich probeert op te werken in de onderwereld in Gotham.

Die zou aanvankelijk ook door Matt Reeves geregisseerd worden, maar die zag daar later vanaf. Reeves is wel nog steeds als producent bij het project betrokken. De regie is daarentegen in handen van Craig Zobel (Mare of Easttown), die al zeker de eerste drie afleveringen – van de in totaal acht – voor zijn rekening neemt. Voor het scenario rekent de HBO-reeks op Lauren LeFranc (Agents of S.H.I.E.L.D.).

Cast

Over het verhaal van The Penguin is nog niet veel bekend. Wel weten we ondertussen wel de belangrijkste castleden. Zo is er naast Colin Farrell ook een belangrijke rol weggelegd voor Cristin Milioti (How I Met Your Mother) als Sofia Falcone. Verder is er ook nog plaats voor Michael Kelly (House of Cards), Shohreh Aghdashloo (House of Saddam), Deirdre O’Connell (The Affair), Clancy Brown (Billions) en Michael Zegen (The Marvelous Mrs. Maisel).

Bekijk hier de nieuwe teaser trailer van The Penguin:

The Penguin verschijnt in september op HBO Max.

Meer
Lees meer...