‘The Batman Part II’ is één jaar uitgesteld en komt ten vroegste eind 2026 uit

Slecht nieuws voor de fans van The Batman. Het vervolg op die succesvolle film uit 2022 zal namelijk pas in oktober 2026 uitkomen. Dat is één jaar later dan oorspronkelijk gepland. De vertraging zou te maken hebben met de recente stakingen in Hollywood.

Warner Bros. Pictures heeft dinsdag een nieuwe releasekalender uitgebracht en daaruit blijken enkele opmerkelijke zaken. Het meest opvallende daarvan is de nieuwe datum voor The Batman Part II. De Amerikaanse release van die film stond oorspronkelijk gepland op 3 oktober 2025, maar dat is nu uitgesteld tot 2 oktober 2026. Insiders melden aan THR dat de stakingen in Hollywood tijdens het jaar 2023 de oorzaak zijn voor die vertraging.

The Batman, met Robert Pattinson in de hoofdrol, dateert al van maart 2022 en was een enorm succes. De film leverde aan de wereldwijde box office 772 miljoen dollar (705 miljoen euro) op. Eén maand na de release bevestigde DC dan ook dat er een vervolg zou komen. Sindsdien werkt scenarist en regisseur Matt Reeves samen met nieuwkomer Mattson Tomlin aan het scenario van The Batman Part II. Ondertussen is wel al duidelijk geworden dat Barry Keoghan als Joker zal terugkeren in deze sequel.

Andere releases

De nieuwe releasekalender van Warner Bros. Pictures bevatte nog enkele onthullingen. Zo neemt The Bride! de releasedatum 3 oktober 2025 over van The Batman Part II. De actiefilm The Bride! is van de hand van Maggie Gyllenhaal en heeft Christian Bale in de hoofdrol.

De gangsterfilm Alto Nights van Barry Levinson wordt dan weer uitgesteld van 24 november 2024 naar 21 maart 2025. Tot slot mogen we de nog naamloze nieuwe film van Paul Thomas Anderson verwachten op 8 augustus 2025.

Meer
Lees meer...