‘The Batman’ met Robert Pattinson in de hoofdrol staat nu op Netflix

Vorig jaar keerde Batman terug in The Batman. De titelrol werd daarbij voor het eerst gespeeld door acteur Robert Pattinson, die lovende commentaar kreeg voor zijn vertolking van de legendarische superheld. Wie vorig jaar niet in de cinema geraakte voor de film, kan deze vanaf vandaag gewoon vinden op de streamingdienst Netflix.

Netflix is een nieuwe – en bijzonder lange – titel rijker. De volle 2 uur en 47 minuten van The Batman zijn vanaf vandaag namelijk te vinden op de streamingdienst. Voor The Batman hees Twilight-acteur Robert Pattinson zich voor de eerste keer in het gekende pak van de superheld, een rol waarvoor hij heel wat lof kreeg.

The Batman

The Batman toonde Batman zoals we hem nog niet kenden. Bruce Wayne, zoals de superheld in het dagelijkse leven heet, heeft een pessimistisch beeld op de wereld gekregen. Hij probeert al een jaar of twee om het leven in Gotham leefbaarder te maken, maar is nu op het punt aangekomen dat hij twijfelt aan zichzelf en zijn missie. Maar wanneer er plots enkele vooraanstaande publieke figuren vermoord worden, moet Batman wel te hulp schieten. Ze stoten op een mysterieus raadsel dat hen leidt tot The Riddler (Paul Dano) en die heeft nog wel wat raadseltjes in z’n mars voor Batman.

Zowel Robert Pattinson als schurk van dienst Paul Dano ontvingen lof voor hun belichaming van de gekende personages. Zo haalde de film een score van 85 procent op Rotten Tomatoes en sommige critici omschrijven de film zelfs als de beste Batmanfilm ooit. Wat veel wil zeggen als je weet dat de vorige trilogie over de superheld de gerenommeerde interpretatie van Christopher Nolan is.

Regisseur Matt Reeves liet al weten dat er al zeker een vervolg komt op The Batman. Maar daar zullen we wel nog een tijdje op moeten wachten. The Batman Part II zal vermoedelijk in 2025 verschijnen in de zalen.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor The Batman:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...