‘The Batman Part II’ komt pas in 2025 in de zalen

Het is nog even wachten op het vervolg op The Batman. Gisteren maakten James Gunn en Peter Safran, het nieuwe leidingsduo van DC, bekend dat de sequel er wel degelijk aankomt. Maar toch zullen fans nog een tijdje mogen wachten. De release komt er namelijk pas binnen twee jaar, in oktober 2025. Ondertussen komt er wel nog een extra project rond het personage.

Dat de kans op een tweede The Batman-film groot was, dat wisten we al een tijdje. Toch heerste er na de overname van DC Studios en het afvoeren van Henry Cavills Superman en Black Adam toch weer wat onzekerheid. Die leek nu voor niets nodig, want de sequel komt er zeker. Dat maakten Gunn en Safran gisteren bekend tijdens een grote presentatie. Het slechte nieuws is wel dat die film pas op 1 oktober 2025 in de zalen te zien zal zijn.

The Batman

Iets minder dan een jaar geleden maakte het iconische personage Batman eindelijk zijn wederoptreden op het witte doek. Matt Reeves kreeg daarbij de moeilijke taak om een nieuwe film te maken rond de superheld na de zeer geprezen The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Met The Batman met Robert Pattinson in de hoofdrol slaagde hij daar wonderwel in. De film was met een wereldwijde box office van 770,8 miljoen dollar (716,1 miljoen euro) een enorm succes.

Kort na de release kondigden Warner Bros. en DC aan dat The Batman een vervolg zou krijgen. Maar toch hielden fans de laatste maanden nog even hun adem in.

2025

DC Studios onderging eind vorig jaar namelijk een grote verandering. Om de studio en de franchise nieuw leven in te blazen, kwamen er twee nieuwe grote bazen: James Gunn en Peter Safran. Zij maakten de laatste maanden heel wat moeilijke beslissingen, waarbij ook populaire projecten in de diepvries belandden.

Het was dus bang afwachten naar de bekendmaking van alle komende projecten. Die bekendmaking kwam er gisteren en daarbij liet het duo meteen weten dat The Batman mét Robert Pattinson zeker zal terugkeren. De nieuwe film zal The Batman Part II heten en komt op 1 oktober 2025 in de zalen. Dat is nog een tijdje, maar toch zijn fans al blij met het vooruitzicht. Naast dat project werkt DC ook nog aan een andere Batman-serie, maar daarin zal Bruce Wayne door een andere acteur vertolkt worden.

Meer
Lees meer...