‘The Truman Show’-scenarist heeft idee voor een sequelserie

Andrew Niccol, de originele scenarist van The Truman Show, heeft een concreet idee voor een sequel op deze succesvolle film uit 1998. Het gaat om een serie die over hetzelfde thema gaat, maar andere hoofdpersonages heeft. Voorlopig lijken er echter geen concrete plannen te zijn om die reeks ook effectief te maken.

The Truman Show viert deze maand zijn 25-jarig jubileum. De film was niet alleen aan de box-office een succes, ook de experten konden het opmerkelijke verhaal wel smaken. Zo kreeg The Truman Show drie Oscarnominaties. Op de Golden Globes was de film zelfs zes keer genomineerd en won hij drie keer.

Spin-off

Naar aanleiding van de 25-jarige verjaardag van The Truman Show sprak de website ScreenRant met scenarist Andrew Niccol. De Nieuw-Zeelander kwam daarbij met een opvallend nieuwtje. Zo vertelde hij dat er ooit gesproken is over een musical en zelfs een televisieserie als spin-off.

Voor die televisieserie blijkt Niccol zelfs een volledige pitch te hebben uitgewerkt. “Hoewel dat iets helemaal anders is dan een film, denk ik dat het niets zou wegnemen van het origineel”, zegt hij daarover.

Serie

“Zo’n serie zou zich afspelen na de gebeurtenissen in The Truman Show. Ik denk daarbij aan een televisienetwerk met verschillende zenders die telkens draaien rond iemand die in een gelijkaardige show is geboren. Als je het verhaal naar New York City zou verplaatsen, zou er een meisje uit de Upper East Side kunnen komen, een jongen uit Harlem, een kind uit Chinatown, enzovoort”, legt Niccol uit.

“Het zou daarbij de bedoeling zijn dat deze hoofdpersonages elkaar niet ontmoeten. Maar aan het einde van het eerste seizoen voelen de jongen uit Harlem en het rijke meisje zich tot elkaar aangetrokken. Ze voelen allebei dat de ander zich anders gedraagt dan eender wie ze ooit hebben ontmoet, omdat ze voor het eerst iemand hebben ontmoet die niet acteert. In het tweede seizoen zou het netwerk wanhopig proberen hun romance te beëindigen”, eindigt de scenarist zijn pitch.

Meer
Lees meer...