‘Thuis’: Janine Bischops speelt haar meest iconische scène na

Hoewel de fans van Thuis hun favoriete soap enige tijd moeten missen, is er toch een leuk momentje voor hen. Janine Bischops kroop op de Instagram van Aaron Blommaert namelijk nog eens eenmalig in de huid van Jenny en speelde een van haar meest iconische scènes na. De korte video lokt meteen massaal veel reacties uit.

21 jaar lang speelde Janine Bischops in Thuis de rol van Jenny Verbeeck. Maar toen haar rol steeds kleiner werd en er geen nieuwe verhaallijnen meer bedacht werden voor Jenny, besloot ze in 2016 te vertrekken. Kort daarop maakte ze de overstap naar Familie, waar de ondertussen 82-jarige actrice ondertussen al bijna zes jaar Brigitte De Wulf speelt.

Thuis zit duidelijk nog steeds in het hart van Janine Bischops. Op een video van Aaron Blommaert, haar collega in Familie, speelde ze namelijk haar meest bekende scène na. Het gaat om een ruzie tussen de zussen Jenny en Rosa (Annick Segal). Aanleiding voor de ruzie is het feit dat Peggy (Sally-Jane Van Horenbeeck), de dochter van Rosa, iets begonnen is met Tom (Wim Stevens). Die laatste had op dat moment een relatie met Bianca (Merel De Vilder Robier), de dochter van Jenny.

In de bekende scène horen we Jenny haar ongezouten mening geven over ‘echtbreekster’ Peggy. “Peggy, da’s een aanhoudster, da’s een hoer … en ze heeft het van geen vreemde verdomme, mijn zuster, smerige teef!”, horen we Janine Bishops zeggen in de reconstructie van dit moment van Vlaamse televisiegeschiedenis.

Thuis

De laatste aflevering van het meest recente seizoen van Thuis was donderdag 14 juni te zien op VRT 1. Na die seizoensfinale bleef de kijker vooral met heel veel vragen achter. Die zullen een antwoord krijgen vanaf maandag 2 september 2024, wanneer Thuis terugkeert.

Meer
Lees meer...