‘Thuis’: Seizoensfinale zorgt vooral voor veel vragen

Het 29ste seizoen van Thuis zit erop. We kregen meer spanning dan ooit te zien en ook de seizoensfinale stond vol van de spectaculaire verhalen. Toch zullen de fans van de dagelijkse soap van VRT 1 vooral met vragen de zomer ingaan.

Doordat het Europees kampioenschap voetbal vanavond van start gaat, eindigde het 29ste seizoen van Thuis iets vroeger dan we gewoon zijn. Dat weerhield de makers er echter van om ons een extra lange en zeer spectaculaire seizoensfinale te bezorgen.

Romances

De voorbije maanden zijn in Thuis heel wat opvallende nieuwe koppels gevormd. De romance tussen Lowie (Mathias Vergels) en Silke (Ivana Noa) leek lang nogal oppervlakkig. Lowie neigde dan ook aanvankelijk meer naar zijn grote liefde Viv (Lynn Van den Broeck). Maar nu kiest hij misschien toch voor Silke. De twee deelden namelijk een passionele kus na een goed gesprek, en juist dan kwam Viv binnenwandelen.

Ook bij Christine (Daphne Paelinck) en Peter (Geert Hunaerts) zullen we moeten wachten tot na de zomer om te weten of hun relatie een volgende fase ingaat. Christine lijkt snel te gaan, terwijl Peter liever afwacht. Kan de hulp van Yasmine (Amber Metdepenningen) Peter toch overtuigen?

Tot slot is er ook nog de relatie tussen Britt (Apollonia Sterckx) en haar grote liefde Abel (Bas Van Weert). Met een prachtige jurk, een blinddoek en een feestje lijkt hij haar in de watten te leggen, al is zijn vriendenclubje vermoedelijk iets anders van plan. Komen Vince (Gert Winckelmans) en Eddy (Daan Hughaert) op tijd om haar te redden?

Proces Marianne

Dat Marianne (Leah Thys) de moord op Alexander Cosyns (Erik Goossens) op haar geweten heeft, is al enige tijd duidelijk. De vraag is enkel nog wat haar straf is. Moet ze naar de gevangenis, of heeft de jury medelijden?

Het proces van Marianne kent alvast een spectaculaire afloop. Er worden namelijk drie schoten gelost, net op het moment dat er veel volk rondloopt. Wie werd er geraakt? Tom, Marianne, Judith of nog iemand anders? En blijken de schoten dodelijk of overleeft het slachtoffer?

Over de dader weten we ook nog niets. Pas na de zomer zullen we te weten komen wat het motief was en wie wou wraak nemen op de familie Bastiaens. Nancy lijkt alvast iets gezien te hebben.

Ook de jongste telg van de Bastiaens-clan lijkt in gevaar. Hoewel Tim (Jeroen Lenaerts) en Dieter (Raf Janssens) na een lange achtervolging eindelijk Gregory en zijn handlanger te pakken krijgen, is het gevaarlijkste lid van de bende nog op de vlucht. Een wapenoverdracht met daarna iemand die aanbelt bij Robin (Frits De Ruysscher) voorspelt alvast tot niet veel goeds.

Tamara en Leo

Tot slot is er ook nog sensatie bij Tamara (Tine Priem). Zij krijgt onverwachts telefoon van haar kleine Leo, die dus nog lijkt te leven. De vraag is echter of Leo zelf heeft gebeld, of dat Bob (Christophe Haddad) een nieuw plan heeft bedacht om Tamara het leven zuur te maken.

Meer
Lees meer...