‘Thuis’: Moet Marianne opnieuw naar de gevangenis?

Valt het doek definitief voor Madame Marianne Bastiaens (Leah Thys) in Thuis? Na lang buiten schot gebleven te zijn voor de moord op advocaat Alexander Cosyns (Erik Goossens) is ze eindelijk ontmaskerd als dader. Zal zij haar daden bekennen en zo achter slot en grendel verdwijnen?

Eind juni kwamen we als kijker te weten wie advocaat Alexander Cosyns heeft vermoord. Daar was namelijk al een lange klopjacht over bezig met heel veel verdachten. Uiteindelijk bleek de dader niemand minder te zijn dan Marianne Bastiaens. Dat bekende ze toen aan haar zoon Tom De Decker (Wim Stevens).

Marianne

Op dat moment wilde Marianne zichzelf nog aangeven, maar later veranderde ze van gedacht. Daardoor zit Ilias ondertussen al maandenlang in de gevangenis. Zijn nieuwe advocaat is gelukkig een echte pitbull. Na lang speurwerk ontdekte die meer en meer losse eindjes in de bewijsstukken van de politie. Maar uiteindelijk was het Dries Van Aken (Yemi Oduwale) die Marianne echt deed wankelen. “Heb jij die brief gestuurd naar het politiekantoor met de vindplaats van het wapen?”, confronteerde hij haar.

Advocaat Van Aken slaagt er zo in Marianne te overtuigen om eindelijk het goede te doen en schuld te gaan bekennen in het politiekantoor. Daardoor wordt het ook heet onder de voeten van Tom, want die moet aan Karin en Robin gaan uitleggen dat hij al maanden op de hoogte is van de daden van zijn moeder.

Zal Marianne morgen effectief haar schuld bekennen? En zien we dit iconische Thuis-personage op die manier voor de rest van haar leven in de gevangenis belandden?

Meer
Lees meer...