TikTok-debat: Draagt deze familie blauwe of groene kledij?

Dat de sociale media al eens voor discussies kunnen zorgen, daar is iedereen ondertussen van overtuigd. Vaak zorgen de meest ludieke en belachelijke zaken voor de grootste onenigheden, zoals nu op TikTok terug het geval is. Daarop is namelijk een video te zien waarbij een vrouw beweert dat haar man en haar dochter een blauwe trui dragen, maar daar ging niet iedereen mee akkoord.

Of het nu gaat om een kleur of om een geluid, de eindeloze discussies op TikTok en andere sociale media zullen nooit stoppen. Nadat we jaren geleden al te maken kregen met de gouden (of was het de blauwe?) jurk, is het nu tijd voor een groene (of blauwe?) T-shirt.

Groen of blauw?

Een gezin op TikTok deelde een aantal dagen geleden een schattig filmpje, waarbij dochter Cove (2) apetrots dezelfde kleur trui als haar papa droeg. Hoewel de video bedoeld was om dat zoete moment met de wereld te delen, ging de focus van de kijkers ergens anders naartoe. In het bijschrift liet mama Aspyn Ovard namelijk weten dat “de dochter een blauw shirt aan wou, zodat ze zou matchen met haar papa”.

Dat is waar het mis ging, want volgens een groot aantal kijkers was het shirt (en bij uitbreiding ook de trui van de vader) namelijk niet blauw, maar groen. De video haalde ondertussen al meer dan 150.000 likes en 700 reacties, maar de helft van die reacties ging dus niet akkoord met het bijschrift van Aspyn.

Reactie

De commotie ging alleszins niet onopgemerkt voorbij bij de familie, want moeder Aspyn reageerde even later met een nieuwe video. Daarin bevestigde ze dat de kleren blauw zijn en toont ze zelfs het shirt van haar dochter nog eens opnieuw. In nog een andere video vraagt ze zelfs aan Cove welke kleur haar shirt heeft, waarop het meisje enthousiast “blauw” antwoordt. Uiteindelijk geeft de TikTokker wel toe aan de mensen die denken dat het groen was, want op de officiële beschrijving van het kledingstuk staat ‘zeegroen’.

Bekijk de TikToks van Aspyn Ovard hier:

@aspynovard

she went to put on her blue shirt so she could match her daddy 🥺

♬ original sound – ..
@aspynovard Reply to @brandeefranklin ♬ original sound – aspynovard
@aspynovard Reply to @rebeccaholland2006 ♬ original sound – Cassie♡
Meer
Lees meer...