Vanaf nu kan je video’s van 10 minuten op TikTok plaatsen (en kijken)

Opvallend nieuws uit de wereld van TikTok, want vanaf nu kan je op sommige toestellen al video’s van tien minuten plaatsen. Dat is meer dan een verdubbeling van de drie minuten die de app daarvoor toeliet. Daarmee wil TikTok de concurrentie met andere apps zoals YouTube aangaan. De nieuwe optie zal binnenkort op elke smartphone beschikbaar zijn.

Binnenkort staat TikTok niet meer garant voor korte video’s. Nadat de app vorige zomer al filmpjes van drie minuten accepteerde, wordt die duur nu verlengd naar tien minuten. Daarmee kunnen TikTokkers zelfs al korte vlogs op de app posten. Het lijkt er dus ook op dat het bedrijf hiermee de concurrentie met YouTube aangaat.

10 minuten

TikTok stond oorspronkelijk vooral bekend voor zijn korte video’s. Mensen deelden er hun gedachten, verhalen en favoriete beelden in minder dan één minuut tijd. Perfect dus om ’s ochtends of ’s avonds even snel door te scrollen. Vorige zomer veranderde die limiet naar drie minuten en nu doet de app daar nog eens zeven minuten bij. Vanaf nu kan je dus video’s van tien minuten verwachten op je for you-pagina. Daardoor kom je binnenkort gegarandeerd eens te laat op school of op het werk.

Het bestaan van die nieuwe update werd aangekondigd door de app zelf. Een aantal TikTokkers kregen de melding te zien bij het openen van de app. Social media-consultant Matt Navarra besloot om een screenshot van die melding te delen op Twitter. Dat deed hij met bijschrift: “TikTok komt nu wel heel dicht bij het YouTube-territorium.” Daarmee verwees hij naar de gemiddelde lengte van YouTube-vlogs, waar een video minstens tien minuten lang moet zijn om er geld mee te kunnen verdienen. We zijn alvast benieuwd of vloggers hierdoor ook echt de overstap naar TikTok zullen maken.

Meer
Lees meer...