Hoe oud is de oude monnik die viraal gaat op TikTok echt?

De laatste TikTokker die viraal gaat, is geen dansende tiener, maar wel een hoogbejaarde monnik. De video’s van de monnik worden gedeeld op het account @auyary13 waarbij er weinig informatie gegeven wordt. Daarom doen er de wildste geruchten de ronde over de man. Maar dit is wat we echt van hem weten.

Je hebt de filmpjes van @auyary13 misschien ook al zien voorbijkomen op je For You-page op TikTok. Op de video’s is een hele oude monnik te zien die gefilmd wordt terwijl hij in z’n ziekenhuisbed zit. De video’s gingen razendsnel viraal. Daarbij werd één video zelfs al meer dan 76 miljoen keer bekeken. Die populariteit zorgde ervoor dat de wildste theorieën de ronde deden over de monnik. Eén daarvan was dat hij 163 jaar oud zou zijn.

Luang Pho Yai

Het account wordt onderhouden door de kleindochter van de monnik. Zij vertelde daarbij dat haar grootvader 109 jaar oud is, en dus geen 163 jaar. In de reacties kwamen we ook te weten dat hij luistert naar de naam Luang Pho Yai.

Ze deelde ook mee dat haar grootvader momenteel in het ziekenhuis verblijft nadat hij in januari z’n heupbeen brak. Daarnaast vroegen ook heel wat mensen af of de monnik bezig was met Sokushinbutsu. Dat is een boeddhistisch gebruik waarbij mensen gemummificeerd worden terwijl ze nog leven. Dat doen ze door hun lichaam van binnenuit te dehydrateren. Op die manier kunnen ze in een staat van meditatie overlijden. Maar z’n kleindochter reageerde op de vragen daarover: “Hij is geen lijk. Als je deze video’s niet leuk vindt, scroll er dan voorbij en post niet dit soort reacties.”

Met z’n 109 jaar is Luang Pho Yai een van de oudste mensen die momenteel in leven zijn, maar niet de oudste. De oudste is de Japanse Kane Tanaka, die op dit moment 119 jaar oud is. De oudste mens die ooit geleefd heeft, is de Franse Jeanne Louise Calment. Zij overleed in 1997 op 122-jarige leeftijd.

Bekijk hier enkele TikToks van Luang Pho Yai:

@auyary13

เมื่อเหลนน้อยมาเรียกหา หลวงตาสัมผัสได้ถึงความรักและห่วงใย เรียกมาเคาะหัวให้พรเหลนเลย สาธุๆๆ🙏🙏

♬ บทเพลงสวดบารมี 30 ทัศ – ocean media
@auyary13

ช่วงนี้อากาศเปลี่ยนแปลงบ่อย ลูกศิษย์หลวงตาอำคาดูแลตัวเองกันด๋าเด้อ 🙏🙏🙏

♬ เสียงต้นฉบับ – ทีม สกลนคร
@auyary13

หลวงตาพูดเป็นภาษาอีสานเบาๆว่า “กูอยากแล่นแล้วเนี่ย” โอ้ยยย!! ใจเย็นๆเด้อหลวงตา😁😁 นั่งได้เท่านี้ก็โอเครแล้ว🥰🥰

♬ บทสวดสิริมงคล – ่JINGPING
Meer
Lees meer...